דו”ח הביקורים במחלקה לרפואה דחופה ל-2021 מציג תפוסה מלאה ויותר במלר”ד (משרד הבריאות)

משרד הבריאות מפרסם את דו”ח “ביקורים במחלקה לרפואה דחופה, 2021” המציג את מאפייני הפעילות במחלקות לרפואה דחופה בבתי החולים לאשפוז כללי.  הפרסום כולל מגמות בשיעור הביקורים במחלקות לרפואה דחופה ומדדים המצביעים על מאפייני הפעילות במחלקות לרפואה דחופה, בהתאם לתכונות הדמוגרפיות והתחלואה של הפונים בשנת 2021 ומגמות בעשור האחרון. הפרסום כולל גם מידע על פעילות המחלקות לרפואה דחופה לפי חודש בשנים האחרונות, כדי להצביע על השפעת הקורונה על פעילות בתי החולים.

בין הממצאים: בשנת 2021 התפוסה הממוצעת במלר”ד עלתה ל99%- מ-81% בשנת הקורונה ,2020 , לנתון הדומה לשנת 2019 (100%).

עליה נרשמה במרבית החודשים, פרט לינואר ופברואר. במרץ-מאי 2021 התפוסה נעה בין 94-97%, לעומת 56-73% בשנת 2020. ביוני-דצמבר 2021 עמדו הנתונים על 102-109% לעומת 79-89% בשנת 2020.

לפתיחה בחלון חדש

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סקירה עדכנית על שימושים של בינה מלאכותית ברפואה דחופה, יתרונותיה ואתגרים עתידיים ביישום קליני ומחקרי

סקירה עדכנית על שימושים של בינה מלאכותית ברפואה דחופה, יתרונותיה ואתגרים עתידיים ביישום קליני ומחקרי

מקור: pubmed
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|17/08/2025

המאמר סוקר בהרחבה את התפתחות היישומים של בינה מלאכותית (AI) ברפואה דחופה, תוך בחינת תחומי השימוש המרכזיים, היתרונות, המגבלות, והכיוונים העתידיים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן