מעכבי IL-5 עשויים לשמש כחלופה לסטרואידים בטיפול בחולים עם תסמונת DRESS (מתוך JAMA Dermatol)

מסדרת מקרים רטרוספקטיבית עולה כי טיפול במעכבי IL-5 הפחית את רמות אאזנופילים ולווה בשיפור התוצאות הקליניות בחולים עם אבחנה של תסמונת DRESS (או Drug Reaction with Eosinophilia and Systemic Symptoms), ללא אירועים חריגים או סיבוכים אוטואימוניים ארוכי-טווח, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology.

החוקרים השלימו סדרת מקרים רטרוספקטיבית שכללה 16 חולים שטופלו במעכבי IL-5, מהם חמישה (שתי נשים ושלושה גברים) ענו על קריטריוני אבחנה אפשרית של DRESS (קרי, ציון של לפחות 3 נקודות לפי Registry of Severe Cutaneous Adverse Reactions).

שיא ספירת אאזנופילים הממוצע עמד על 5,200 (טווח 1,800-10,000 תאים/מיקרוליטר). החולים נדרשו לטיפול במעכבי IL-5 (Mepolizumab או Benralizumab) בשל התוויות-נגד או כישלון טפול פומי, תוך-ורידי או עיני בסטרואידים או בתכשירים אימונו-מודולטוריים שונים.

תגובה קלינית הוגדרה כנסיגה של תסמינים עוריים והחלמה ממושכת של מעורבות איברים.

החוקרים מדווחים על ירידה דרמטית באאזנופיליה בתוך 1-3 ימים בכלל החולים, עם משך זמן ממוצע עד לחזרת אאזנופילים לטווח התקין של 1.4 ימים. משך הזמן הממוצע עד לתגובה קלינית עמד על 16 ימים, הפוגה ממושכת תועדה לאורך 57 עד 793 ימים.

הישנות תועדה במקרה אחד לאחר 13 ימי טיפול ב-Mepolizumab, אך עם תגובה טובה ל-Benralizumab, עם השגת ירידה ממושכת ברמת אאזנופילים.

לא תועדו אירועים חריגים או סיבוכים אוטואימוניים ארוכי-טווח.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את הבטיחות והיעילות של תכשירים אימונו-מודולטוריים המשמשים כתחליפים לטיפול בסטרואידים להפחתת רמות אאזנופילים והשגה הפוגה קלינית ממושכת בחולים עם תסמונת DRESS. הם קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים גדולים יותר במטרה לאשר את ממצאי המחקר.

JAMA Dermatol, April 16, 2025

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|22/09/2024

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן