עדויות עולם אמיתי תומכות ביעילות וסבילות טיפול בנוגדנים כנגד CGRP בקשישים עם מיגרנה (Pain Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Pain Medicine מדווחים חוקרים על עדויות עולם-אמיתי התומכות ביעילות ובטיחות נוגדנים חד-שבטיים כנגד CGRP כנגד מיגרנה בחולים בגילאי 65 שנים ומעלה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים תמכו ביעילות ובטיחות של נוגדנים כנגד CGRP בחולים עם מיגרנה, אם כי אין מידע רב אודות תוצאות הטיפול בקשישים. מטרת המחקר הייתה לבחון את המאפיינים הקליניים, היעילות והסבילות של טיפול מונע בנוגדנים חד-שבטיים כנגד CGRP בקשישים.

החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת רב-מרכזי שכלל קשישים בגילאי 65 שנים ומעלה וביקורות תואמות לפי מגדר מתחת לגיל 55 שנים עם מיגרנה, אשר טופלו בנוגדנים כנגד CGRP. הם אספו נתונים אודות המאפיינים הדמוגרפיים, יעילות הטיפול להפחתת מספר ימים עם כאבי ראש בכל חודש ומספר ימי מיגרנה בחודש, שיעורי תגובה לטיפול ואירועים חריגים על-רקע הטיפול. התוצא העיקרי היה שיעורי תגובה של 50% מבחינת ימי מיגרנה בחודש לאחר 20-24 שבועות; עוד נבחנו גורמים המנבאים תגובה של 50% בקשישים.

מדגם המחקר כלל 228 חולים, מהם 114 מקרים (84.2% נשים, גיל ממוצע של 70.1 שנים) ו-114 ביקורות (גיל ממוצע של 42.9 שנים). בקבוצת המקרים תועד שיעור גבוה יותר של גורמי סיכון למחלות כלי דם (p<0.05), גיל מבוגר יותר בעת אבחנת מיגרנה (p<0.001) ושיעור גבוה יותר דיווח על טיפול מונע קודם (p<0.001).

באשר ליעילות הטיפול, בקבוצת המקרים שיעורי תגובה של 50% תוארו ב-59.2% (90 מבין 152 חולים) לאחר 20-24 שבועות, עם ירידה קטנה יותר במספר ימי כאבי ראש בחודש לאחר 8-12 שבועות (p=0.001) וירידה גדולה יותר במספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 20-24 שבועות (10.7 לעומת 9.2, בהתאמה, p=0.04) בהשוואה לביקורות.

שיעור תופעות לוואי על-רקע הטיפול התרופתי היה דומה בשתי הקבוצות.

בניתוח חד-משתני מצאו החוקרים כי אבחנה של מיגרנה אפיזודית (p=0.003) ומספר נמוך יותר של ימי כאבי ראש בחודש (p<0.001) ניבאו תגובה של 50% בקשישים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי המחקר מספק הוכחות מנתוני עולם-אמיתי התומכות ביעילות ובטיחות נוגדנים חד-שבטיים כנגד מיגרנה בחולים ללא סף גיל עליון ומצביע על מספר גורמים העשויים לנבא תגובה לטיפול התרופתי בקשישים.

Pain Med, Oct 17, 2023

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

ה־Commentary מציג סקירה מקצועית של ניסוי River Stent, אשר בדק את הבטיחות והיעילות של התקנת סטנט ייעודי בסינוסים הוורידיים התוך־גולגולתיים לטיפול ב־Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

אפיגלוטיטיס תרמית בילדים: תובנות מבית חולים שלישוני, לזכרו של רס”ן ד”ר איתן מנחם נאמן (Eur J Pediatr)

אפיגלוטיטיס תרמית בילדים: תובנות מבית חולים שלישוני, לזכרו של רס”ן ד”ר איתן מנחם נאמן (Eur J Pediatr)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו
אין תגובות|26/05/2024

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מאמר העוסק באבחנה הנדירה שנקראת אפיגלוטיטיס תרמית (מכווית חום), שפורסם בעיתון האירופאי לרפואת ילדים, ונושא הקדשה לזכרו של ד”ר רס”ן נאמן, שהיה מהחוקרים הראשיים במחקר זה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן