חשיבות הקניית כישורי תקשורת בהכשרת סטודנטים לרפואה לטפל בכאב כרוני (Eur J Pain.)

מרבית המחקרים שעסקו בחינוך בנושא הכאב בקרב סטודנטים לרפואה, התמקדו בידע של הסטודנטים, אך  מעט מאוד ידוע אודות כישורי הראיון והערכת הכאב. בסיום שנת הלימודים החמישית, ובתחילת השנה השישית, הסטודנטים התבקשו להשיב על שאלון ממוחשב במטרה להעריך את ההתייחסות לנושא כאב בתכנית הלימודים. בנוסף, כישורי התקשורת של הסטודנטים בשנה החמישית ללימודי רפואה, הוערכו באמצעות מבחני OSCE (Objective Structured Clinical Examination).

הסטודנטים קיבלו חולה סטנדרטי הסובל מ-Postherpetic Neuralgia, שקיבל הוראות לדמות תחושות דיכאון וייאוש.

סה”כ, שאלונים נמסרו ל-97 סטודנטים במסגרת המחקר, 35% השיבו על השאלונים והזדהו בשמם. כל הסטודנטים שענו על השאלונים כתבו כי ההוראה שקיבלו בנושא כאב פוסט-הרפטי וטיפול בנוגדי-דיכאון היתה מספיקה. OSCE נראה כלי מתאים להערכת החינוך בנושא כאב כרוני.

88% מהסטודנטים הגיעו לאבחנה הנכונה, אולם, רק 35% העלו שאלות בנושא הפרעה שינה, ו-16% שאלו על תסמיני דיכאון.

לדברי החוקרים, כאשר מבקשים ליישם תכנית לימודים בנושא הוראת כאב, יש להתייחס לשיטות פדגוגיות שמטרתן לסייע לסטודנטים ליישם את הידע שרכשו באופן פרקטי. חשוב לבצע הערכה פורמטיבית של הידע והכישורים, במטרה לפתח תכנית לימודים פונקציונאלית בנושא כאב.

Eur J Pain. 2006 Feb;10(2):167-70

לידיעה ב-Pubmed

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן