קפה עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב בנשים (Am J Clin Nutr)

על-פי תוצאותיו של מחקר שבו נערך מעקב אחר יותר מ-41,000 נשים במהלך 15 שנים, נראה ששתית קפה מפחיתה את הסיכון למחלת לב.

החוקרים כותבים כי קפה הוא מקור עיקרי לאנטי-אוקסידנטים וכי טרם נחקר הקשר בין צריכת קפה לבין הסיכון לתמותה בשל מחלות הקשורות לדחק דלקתי או חימצוני.

למחקר גויסו 41,836 נשים לאחר המנופאוזה, בגילאי 55-69 שנים בעת תחילת המחקר, ונערך אחריהן מעקב לאורך 15 שנים. החוקרים שללו את השתתפותן של נשים שסבלו ממחלת לב, סרטן, סוכרת, קוליטיס, ושחמת כבד בעת תחילת המחקר, כך שנותרו 27,312 נשים, כלומר 410,235 שנות-אדם של מעקב, עם 4265 מקרי פטירה. נקודת הסיום העיקרית של מהחקר היתה תמותה בשל מחלה ספציפית.

המודל המותאם שנבנה מעיד כי, בדומה לקשר בין צריכת קפה ותמותה כללית, ערכי ה-HR לתמותה קרדיווסקולרית עמדו על 0.76 (עם 95%CI, 0.64 – 0.91) בצריכה של 1-3 כוסות ליום, על 0.81 (עם 95%CI, 0.66 – 0.99) בצריכה של 4-5 כוסות ליום, ועל 0.87 (עם 95%CI, 0.69 – 1.09) בצריכה של 6 ומעלה כוסות ליום. עבור תמותה בשל מחלות דלקתיות עחרות, ערכי ה-HR עמדו על 0.72 (עם 95%CI, 0.55 – 0.93) בצריכה של 1-3 כוסות ליום, על 0.67 (עם 95%CI, 0.50 – 0.90) בצריכה של 4-5 כוסות ליום, ועל 0.68 (עם 95%CI, 0.49 – 0.94) בצריכה של 6 ומעלה כוסות ליום.

החוקרים כותבים כי צריכת קפה, מקור עיקרי לאנטי-אוקסידנטים בתזונה, עשויה לעכב דלקת וכך להקטין את הסיכון למחלת לב ומחלות דלקתיות אחרות בנשים לאחר המנופאוזה.

מגבלות המחקר כוללות סיבתיות הפוכה אפשרית וגורמי בלבול שאריתיים.

החוקרים מסכמים כי הממצאים עקביים לאור ההשפעה המגוננת של צריכת 1-3 כוסות קפה ליום על שיעור התמותה הכללי ועל שיעור התמותה בשל מחלת לב ומחלות דלקתיות אחרות. הם מציינים כי במידה ויוכח כי הגורם סיבתי, ההשלכות עצומות שכן קפה הינו המשקה השני מבחינת שיעור צריכה בעולם כולו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן