מטופלים בהמו-דיאליזה בעלי רמות נמוכות של שומן גוף נוטים לסיכון תמותה גבוה יותר (American Journal of Clinical Nutrition)

בסיס ראשוני נמוך יותר של אחוזי שומן בגוף ואיבוד המשקל במשך הזמן, הינם גורמי סיכון בלתי תלויים לשיעור הישרדות נמוך במטופלים שעוברים המו-דיאליזה.

מטופלי המו-דיאליזה בעלי אחוזי שומן גבוהים יותר, לעומת זאת, נוטים לאיכות חיים גרועה.

מחקרים קודמים מצאו שהשמנה ו- BMI גבוה קשורים לשיעור הישרדות גבוה במטופלי המו-דיאליזה, אולם עדיין לא מספיק ברור אם ההישרדות קשורה לאחוזי השומן או למסת השרירים בגוף המטופל.

ע”מ לחקור סוגיה זו, בדקו חוקרים האם בסיס ראשוני נמוך יותר של אחוזי שומן בגוף ואיבוד המשקל במשך הזמן קשורים לתמותה ולאיכות החיים ב- 535 מבוגרים מטופלי המו-דיאליזה.

החוקרים מצאו שאיכות החיים יורדת בהדרגתיות על פני ארבע תוספות 12% בשומן הגוף הראשוני.

למטופלים שאיבדו ממשקלם במהלך המעקב היה סיכון כפול למוות בהשוואה לאלה שהוסיפו למשקלם.

לדיווח במדסקייפ

Am J Clin Nutr 2006;83:202-210

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה