MRI תלת מימדי מאתר גידולי סרטן לבלב קטנים (Am J Roentgenol)

 MRI תלת מימדי מושרה גדולניניום מזהה בהצלחה גידולי סרטן לבלב קטנים, על פי דיווח בגיליון ספטמבר של American Journal of Radiology.

סריקת CT שדווחה כשלילית לסרטן הלבלב עדיין עלולה לפספס גידולים קטנים. שימוש ב-MRI היא למעשה השיטה העקבית ביותר למציאת גידולים קטנים הניתנים לריפוי.

החוקרים העריכו שימושיות MRI בזיהוי גידולים קטנים ב-57 חולים שהופנו לבדיקה בגלל חשש קליני לסרטן הלבלב.

ל-27 חולים היתה נאופלזיה פנקריאטית עם חשד גבוה לסרטן הלבלב שזוהה באמצעות MRI. הגודל הממוצע שזוהה היה 2.5 ס”מ, ו-8 מהם היו קטנים מ-2 ס”מ.

ל-18 מהחולים הללו היתה אדנוקרצינומה בלבלב שאובחנה באמצעות הליך פולשני, ו-3 חולים נחשדו לסרטן על סמך גורמים אחרים. רק ל-3 חולים היתה היסטולוגית לבלב שלילית וממצאים שפירים במעקב.

אף אחד מהחולים שדווח בריא במחקר לא נמצא כסובל ממאירויות בלבלב מאוחר יותר.

בהתבסס על דירוג חיובי, כלומר סיכוי גבוה לסרטן לבלב, רגישות MRI היתה 86%, וספציפיות 89%. כשכללו דירוג בטחון גבוה, הרגישות היתה 98% ללא ספציפיות משמעותית (85%).

התוצאות הטובות ביותר הושגו באמצעות רדיולוגים מנוסים במכשירים החדשים ביותר.

כיום ניתן לזהות גידולים קטנים מאוד, השלב החשוב הבא הוא לגלות שיטות לזיהוי חולים בסיכון לפתח סרטן לבלב, כך שניתן יהיה לסרוק אותם ולמצוא גידולים קטנים הניתנים לריפוי לפני שהם הופכים גדולים מידי.

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן