השפעות פורמולת מזון חלופית המבוססת על סויה על המשקל, האנתרופומטריה, שומני הסרום ולחץ הדם במהלך 40 שבועות של ניסוי קליני בהורדת משקל (Nutrition J)

מטרת המחקר היתה להעריך את ההשפעה המיידית של צריכת תחליפי ארוחות המבוססים על סויה על הבריאות ולהשוות את יעילות הירידה במשקל של שתי דרכי הגבלה קלורית שונות.

במחקר השתתפו 90 מבוגרים הסובלים מיתר משקל או מהשמנת יתר (ערך BMI בין 28-41 ק”ג למטר מרובע). הנפגשים השתתפו במפגש יעוץ תזונתי אחד ונבחרו באקראי לקבוצות שטופלו בקבלת 12 שבועות של 1200 קק”ל ליום, 16 שבועות של 1500 קק”ל ליום, ו-12 שבועות של 1800 קק”ל ליום (קבוצת דיאטה 12/15/18), או בקבלת 28 שבועות של 1500 קק”ל ו-12 שבועות של 1800 קק”ל (קבוצת 15/18). משקל, שומני הגוף, היקף המותן, לחץ הדם וריכוז השומנים בדם נמדדו במרווחי זמן של 4 שבועות במהלך הניסוי שערך 40 שבועות.

הנבדקים שני סוגי הטיפולים הראו שיפורים משמעותיים בתוצאות המדידות., מודל רגרסיה שנבנה עבור שינוי המשקל מראה כינבדקים בעלי משקל התחלתי גבוה יותר נטו לאבד יותר משקל וכי נבדקים בקבוצת ה-12/15/18 נטו לחוות, בממוצע, אובדן משקל נוסף של 0.9 ק”ג בהשוואה לנבדקים בקבוצת ה-15/18.

החוקרים מסיקים כי שני הטיפולים המשתמשים בתוכנית תחליפי ארוחה המבוססים על סויה נמצאו קשורים בירידה משמעותית במשקל שלא נבדלה בערכה בין שתי הקבוצות ולשיפור במשתני הבריאות שנבדקו.

Nutrition Journal 2003, 2:14

לידיעה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה