לצריכת חלבון סויה השפעה מיטיבה בחולי סוכרת מסוג 2 (J Nutr)

צריכת חלבון סויה מביאה להפחתה בהפרשת האלבומין בשתן ולשיפור בפרופיל השומנים, בגברים חולי סוכרת מסוג 2.

במחקר נבדקו 14 גברים, בני 53 עד 73 שנים, עם סוכרת ומחלת כליות. נערך מעקב בן 7 חודשים, שכלל שתי תקופות התערבות של שמונה שבועות. החולים קיבלו תוספת תזונתית של 0.5 ג’/ק”ג/יום חלבון, כ- isolated soy protein (ISP), וכקזאין, בשתי התקופות לסרוגין. סדר הטיפול נקבע אקראית.

צריכת חלבון הסויה הביאה להפחתה ממוצעת של 9.5% בהפרשת האלבומין בשתן, הפחתה של 0.45 ביחס בין סך כולסטרול ל- HDL, 0.20 ביחס בין LDL ל- HDL, ולעלייה של 4.3% ב- LDL. צריכת קזאין הביאה לעלייה של 11.1% בהפרשת האלבומין בשתן.

מהתוצאות עולה כי שינוי תזונתי פשוט יכול לסייע במניעת מחלת כליות סוכרתית, ובשיפור בפרופיל שומני הדם, כותבים החוקרים.

J Nutr. 2004;134:1874-1880

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה