איפיון ביוטיפים של P. Acnes ורגישותם ל- KRT ולמינוציקלין (International Journal of Dermatology)

החיידק Propionibacterium acnes הוא האורגניזם הבולט בנגעים במחלת האקנה. החוקרים ביקשו לאפיין ביוטיפים של החיידק, ולבדוק כיצד הם מושפעים מ- Keigai-rengyo-to (KRT) ומ- minocycline (MINO).

נמצא כי Propionibacterium acnes biotype III (BIII) הוא הנפוץ ביותר בנגעים, ואחריו ביוטיפ I (BI). פעילות הליפאז הממוצעת של BIII היתה גבוהה יותר מזו של ביוטיפים I, II, IV, ו- V. לא נמצא הבדל משמעותי בהפחתה בייצור חומצות שומן בעקבות שימוש ב- KRT וב- MINO, בין BIII ובין הביוטיפים האחרים.

במדיום שכלל MINO, מידת ההפחתה בייצור של חומצה בוטירית היתה גדולה מההפחתה בייצור של חומצה פרופיונית. שיעור ההפחתה בייצור של חומצה בוטירית שהושג בעזרת 1 מיליגרם למ”ל של KRT, הושג בעזרת 0.1 מיקרוגרם למ”ל של MINO.

בין הביוטיפים של החיידק, ה- minimal inhibitory concentration של החומרים שנבדקו היה גבוה יותר בביוטיפים חיוביים ל- erythritol, בהשוואה לשליליים ל- erythritol.

לסיכום, כותבים החוקרים, יתכן כי השכיחות הגבוהה של BIII קשורה בחומרת האקנה בחולים. במינונים זהים, הפעילות כנגד ליפאז של MINO חזקה יותר מהפעילות של KRT, ונראה של- MINO ישנה גם פעילות ישירה כנגד ליפאז.

International Journal of Dermatology43 (2), 103-107.

לידיעה ב- Journal of Dermatology

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו
אין תגובות|14/04/2024

איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן