צריכה מוגברת של דגים ע’י נשים סוכרתיות מפחיתה הסיכון למחלות לב

ע”פ מאמר החדש המתפרסם היום בכתב העת Circulation, צריכה מוגברת של דגים ע”י נשים חולות סוכרת סוג 2 , מפחיתה את הסיכון למחלות לב באופן משמעותי.

במאמר זה ניתחו החוקרים את מימצאי מחקר האחיות המפורסם, תוך שהם מתמקדים בקבוצה של כ- 5,000 נשים חולות סוכרת סוג 2 .

החוקרים בחנו את שיעור מחלות הלב תוך שהם משווים בין קבוצות נשים על פי רמת הצריכה השבועית של דגים. הסתבר שבעוד שנשים הצורכות בין 1 ל-3 דגים בשבוע שיעור הסיכון לפתח מחלת לב עמד על 70% , הרי ששיעור זה ירד לרמה של 38% אצל נשים שאכלו יותר מ-5 דגים בשבוע.

שיעורי ירידה דומים בסיכון נמצאו גם בקרב צרכניות של חומצות שומן מסוג אומגה 3 .

החוקרים ממליצים על אכילת דגים פעמיים בשבוע, לנשים חולות סוכרת ובריאות כאחת. כמו כן, מומלץ על שימוש בתוספי אומגה 3 – שמן דגים, בעיקר לנשים עם רמת טריגלצרידים גבוהים.

Circulation 1 April 2003

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה