סימני הצלחה ראשונים בטיפול בחולי SARS באמצעות נוגדנים- דיווח מהונג קונג

רופאים מהונג קונג מדווחים כי הצליחו לטפל במס’ חולי SARS בהצלחה, באמצעות שימוש בנוגדנים שנלקחו מחולי SARS שהחלימו . עד כה היה חשש מפני מצב של חוסר יכולת של גוף האדם לפתח נוגדנים לוירוס זה, והגילוי והשימוש בנוגדנים מהווה פריצת דרך. 

העובדה שכ-20 חולי SARS הצליחו להחלים בקלות יחסית, עוררה את החוקרים לבדוק את האפשרות שפיתחו נוגדנים, ולהשתמש בנוגדנים אלה כתרופה או חיסון.

השימוש בנוגדנים של אותם חולים שהתאוששו כבר הביא להצלת חיים של כ-20 חולים קשים שטופלו בדרך זו. 

הערכת המומחים כיום היא ששיעור התמותה מנפגעי ה- SARS ינוע בסביבות 3% עד 5% ושכ-90% מהחולים יתאוששו לחלוטין.

מלבד השימוש בנוגדנים החולים טופלו בשילוב של תרופות אנטיויראליות וסטרואידים, טיפול שהביא להקלה והחלמה ברוב המקרים.

החששות המדאיגים כעת את המומחים הן עדויות הרומזות על כך שייתכן כי הוירוס מתפשט גם באוויר ובמיים, ולא כפי שסברו בתחילה , רק במגע קרוב עם חולה.

לדיווח במדסקייפ 

לסקירת עורך מדור מחלות זיהומיות

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן