טיפול מוקדם במשתנים במקרי אי-ספיקת לב חדה אינו מעלה את שיעורי ההישרדות של החולים (JACC: Heart Failure)

מחקר עוקבה חדש, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JACC: Heart Failure, אינו תומך בהשערה לפיה זמן “דלת-עד-משתנים” קצר יותר במקרים של אי-ספיקת לב חדה יוביל לתוצאות קליניות טובות יותר, השערה שעלתה בעבר עם עדויות סותרות. החוקרים מדווחים כי לא תועדו הבדלים בשיעורי התמותה או אשפוזים חוזרים בעקבות מתן טיפול תוך-ורידי במשתנים בתוך 60 דקות מהגעה לחדר המיון, או מאוחר יותר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית החולים עם אי-ספיקת לב חדה מתייצגים עם גודש ריאתי, כאשר טיפול מוקדם במשתנים עשוי היה, בתיאוריה, להביא לשיפור התוצאות הקליניות. מאגר Korea Heart Failure Registry כלל 5,625 חולים שאושפזו בשל אי-ספיקת לב חדה.

במחקר הנוכחי התמקדו החוקרים בחולים אשר קיבלו טיפול תוך-ורידי במשתנים בתוך 24 שעות מהגעה לחדר המיון. טיפול מוקדם הגדר בנוכחות זמן “דלת-עד-משתנים” של עד שעה אחת, וטיפול מאוחר הוגדר כטיפול שניתן לאחר למעלה משעה. התוצאים העיקריים כללו תמותה באשפוז ותמותה חודש ושנה לאחר-שחרור, על-בסיס מועד מתן טיפול במשתנים.

מדגם המחקר כלל 2,761 חולים שענו על קריטריוני ההכללה במחקר. חציון זמן “דלת-עד-משתנים” עמד על 128 דקות ו-663 חולים (24%) נכללו בקבוצת הטיפול המוקדם. המאפיינים הבסיסיים היו דומים בין שתי הקבוצות.

שיעורי התמותה באשפוז לא היו שונים משמעותית בין שתי הקבוצות (5% עם טיפול מוקדם לעומת 5.1% עם טיפול מאוחר), וכן לא תועדו הבדלים בשיעורי התמותה חודש לאחר שחרור (4% לעומת 3%, בהתאמה) ושנה אחת (20.6% לעומת 19.3%, בהתאמה).

מדד GWTG (Get With the Guidelines-Heart Failure Risk Score) חושב לכל חולה ומניתוח ר-במשתני שכלל תקנון למדד זה ומשתנים חשובים אחרים, עלה כי זמן “דלת-עד-משתנים” לא לווה בהבדלים בתוצאות הקליניות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מרווח הזמן מהגעה לחדר המיון ועד למתן טיפול במשתנים לא השפיע על ההישרדות של חולים שהתייצגו עם אי-ספיקת לב חדה.

JACC: Heart Failure

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן