שיעורי היארעות מחלת מעי דלקתית בחולים עם פסוריאזיס, דלקת מפרקים פסוריאטית ודלקת חוליות מקשחת תחת טיפול ב-Secukinumab (מתוך Ann Rheum Dis)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases, אשר כללו נתוני בטיחות Secukinumab מ-21 מחקרים קליניים, עולה כי בחולים עם פסוריאזיס, דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis) ודלקת חוליות מקשחת (Ankylosing Spondylitis), המטופלים ב- Secukinumab (קוסנטיקס), שכיחות נמוכה של מקרי מחלת מעי דלקתית.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההיארעות ודפוסי מחלת מעי דלקתית בחולים שטופלו ב- Secukinumab. לצורך כך, הם אספו נתונים אודות 7,355 חולים מ-21 מחקרים אקראיים, עם חשיפה מצטברת של 16,226.9 שנות-מטופל.

החוקרים מדווחים כי בקרב 5,181 חולים עם פסוריאזיס תועדו 14 מקרים של קוליטיס כיבית, 5 מקרים של מחלת קרוהן ומקרה אחד של מחלת מעי דלקתית לא-מסווגת, עם שיעורי היארעות מתוקנים לחשיפה של 0.13, 0.05 ו-0.01, בהתאמה. מבין 20 מקרים אלו, 14 היו מקרים חדשים של מחלת מעי דלקתית.

מבין 1,380 חולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית, תוארו שלושה מקרים של קוליטיס כיבית, 3 מקרים של מחלת קרוהן ושני מקרים של מחלת מעי דלקתית לא-מסווגת (שיעורי היארעות מתוקנים לחשיפה של 0.08, 0.08 ו-0.05); 7 מבין אלו היו מקרים חדשים של מחלת מעי דלקתית.

בקרב 794 חולים עם דלקת חוליות מקשחת תוארו 4 מקרים של קוליטיס כיבית, 8 מקרים של מחלת קרוהן ומקרה אחד של מחלת מעי דלקתית לא-מסווגת (שיעורי היארעות מתוקנים לחשיפה של 0.2, 0.4 ו-0.1); תשעה מהמקרים הללו היו מקרים חדשים של מחלת מעי דלקתית.

בניתוח הנתונים לפי שנה, שיעורי ההיארעות המתוקנים לחשיפה לכל התוויה לא עלו עם הזמן עם טיפול ב- Secukinumab.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהממצאים עולה כי מחלת מעי דלקתית לא הייתה נפוצה בקרב חולים שטופלו ב- Secukinumab.

Ann Rheum Dis 2019

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן