נגיפי קורונה יכולים להישאר במערכת העיכול לאורך מספר שבועות (Gut)

בפעם הראשונה זיהו חוקרים עדות לזיהום פעיל וממושך בנגיף קורונה במערכת העיכול של חולים מאומתים עם COVID-19. בדיקות צואה היו חיוביות בקרב חולים ללא תסמינים במערכת העיכול, כאשר בחלק מהמקרים אלו נותרו חיוביות עד 6 ימים לאחר תוצאה שלילית לנגיף בדגימה מחלל האף והלוע.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שרנ”א של נגיף הקורונה זוהה בדגימות צואה מחולים עם COVID-19, דרגת הפעילות וההדבקה של הנגיף במערכת העיכול אינם מובנים היטב. כעת הם ביקשו לבחון את פעילות השעתוק של נגיף הקורונה והקשר עם שינויים במיקרוביום של חולים עם COVID-19.

החוקרים ערכו בדיקות רנ”א בסדרה של דגימות צואה מ-15 חולים מאושפזים עם COVID-19 וכימתו את הגנום של נגיף הקורונה. מטרת המחקר הייתה לבחון את הרכב המיקרוביום בצואה והפונקציונאליות של המיקרוביום בהתאם לחותמות נגיף קורונה מדבק בצואה.

מהנתונים עולה כי ב-7 מבין 15 חולים (46.7%) עם COVID-19 התקבלה תוצאת דגימת צואה חיובית לנגיף קורונה. גם בהעדר ביטויים במערכת העיכול, בכל שבעת החולים תועד כיסוי וצפיפות גבוהים יותר של קצה 3′ ו-5′ של גנום הנגיף בצואה.

בשלושה חולים עדיין הייתה עדות לחותמת זיהום פעיל בצואה עד 6 ימים לאחר קבלת תוצאה שלילית בדגימה מחלל האף והלוע לנגיף הקורונה.

בדגימות צואה עם חותמת המעידה על רמת הדבקה גבוהה של נגיף הקורונה תועדה שכיחות גבוהה יותר של זני Collinsella aerofaciens, Collinsella tanakaei, Streptococcus infantis, Morganella morganii ויכולת תפקודית גבוהה יותר לייצור נוקליאוטידים דה-נובו, ייצור חומצות אמינו וגליקוליזה, בעוד שבדגימות צואה עם חותמת של נגיף קורונה עם יכולת הדבקה מעטה, אם בכלל, תועדה שכיחות גבוהה יותר של חיידקים המייצרים חומצות שומן קצרות-שרשרת, Parabacteroides merdae, Bacteroides stercoris, Alistipes onderdonkii ו-Lachnospiraceae bacterium 1_1_57FAA.

מחקר הפיילוט הנוכחי מספק עדות לנוכחות נגיף קורונה פעיל ולאורך פרק זמן ממושך במערכת העיכול של נבדקים שהחלימו מ-COVID-19, גם בהעדר ביטויים במערכת העיכול של הזיהום הנגיפי.

Gut. Published online July 20 2020

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן