חיסון כנגד שפעת מגן מפני הדבקה בנגיף הקורונה או התפתחות מחלה חמורה (מתוך American Journal of Infection Control)


חיסון כנגד שפעת מלווה בירידה בשיעור הבדיקות החיוביות לנגיף הקורונה ובשיפור התוצאות הקליניות בחולים שנדבקו בנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Infection Control.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עונת השפעת הייחודית במהלך מגפת הקורונה, קיים עניין רב בהערכת החשיבות של חיסון כנגד שפעת על הסיכון להדבקה בנגיף הקורונה וחומרת המחלה באלו שנדבקו בזיהום.

במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התמקדו החוקרים בנבדקים שהשלימו בדיקת מעבדה לנגיף הקורונה. מטרתם הייתה לערוך השוואה בין בדיקות חיוביות לנגיף הקורונה באלו שקיבלו חיסון כנגד שפעת, אל מול אלו שלא חוסנו כנגד שפעת. תוצאי סיום משניים בחולים שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה כללו את שיעורי התמותה, צורך באשפוז, משך אשפוז, צורך באשפוז ביחידת טיפול נמרץ והנשמה מלאכותית.

מדגם המחקר כלל 27,201 נבדקים שהשלימו בדיקות מעבדה לנגיף הקורונה.

הסיכוי לקבלת תוצאה חיובית לנגיף הקורונה היה נמוך יותר בנבדקים שחוסנו כנגד שפעת, בהשוואה לאלו שלא קיבלו חיסון לשפעת (יחס סיכויים של 0.76, רווח בר-סמך 95% של 0.68-0.86, p<0.001). בקרב אלו שחוסנו כנגד שפעת ונמצאו חיוביים בבדיקה לנגיף הקורונה תועד סיכון מופחת לאשפוז (יחס סיכויים של 0.58, רווח בר-סמך 95% של 0.46-0.73, p<0.001) או הנשמה מלאכותית (יחס סיכויים של 0.45, רווח בר-סמך 95% של 0.27-0.78, p=0.004) ומשך אשפוז קצר יותר (יחס סיכון של 0.76, רווח בר-סמך 95% של 0.65-0.89, p<0.001).

החוקרים כותבים כי לאור ממצאי המחקר, יש לעודד מתן חיסון כנגד שפעת במטרה להפחית את נטל התחלואה ב-COVID-19.

American Journal of Infection Control 49 (2021) 694−700

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן