השוואת יעילות מעכבי SGLT-2 מול סולפוניל-אוריאה בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Intern Med)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם סוכרת מסוג 2 תחת טיפול במטפורמין, מתן מעכבי SGLT-2 (Sodium Glucose Cotransporter) מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה, בהשוואה למתן תרופות ממשפחת סולפוניל-אוריאה.

מטרת המחקר הייתה לבחון את התועלת של מעכבי SGLT-2 וסולפוניל-אוריאה מבחינת התמותה מכל-סיבה בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 תחת טיפול במטפורמין. הם השלימו מחקר עוקבה שהתבסס על נתונים מ-US Department of Veterans Affairs להשוואת השימוש במעכבי SGLT-2 אל מול סולפוניל-אוריאה, כולל 23,870 חולים שהחלו טיפול חדש במעכבי SGLT-2 ו-104,423 חולים שהחלו טיפול חדש בתרופות ממשפחת סולפוניל-רואיה בין 1 באוקטובר, 2016, ועד 29 בפברואר, 2020, והיו במעקב עד 31 בינואר, 2021.

בהשוואה לסולפוניל-אוריאה, טיפול במעכבי SGLT-2 לווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה (יחס סיכון של 0.81, רווח בר-סמך 95% של 0.75-0.87), כאשר הטיפול במעכבי SGLT-2 לווה בירידה של 5.15 מקרי תמותה ל-1,000 שנות-אדם. בהשוואה לסולפוניל-אוריאה, טיפול במעכבי SGLT-2 לווה בסיכון מופחת לתמותה, ללא תלות בהיסטוריה של מחלות לב וכלי דם ובנוכחות רמות שונות של תפקוד כלייתי, בהעדר אלבומינוריה (יחס אלבומין:קריאטינין של עד 30 מ”ג/גרם), בנוכחות מיקרואלבומינוריה (יחס אלבומין:קריאטינין מעל 30 ועד 300 מ”ג/גרם) או מאקרואלבומינוריה (יחס אלבומין:קריאטינין מעל 300 מ”ג/גרם).

בניתוח לפי-פרוטוקול, המשך טיפול במעכבי SGLT-2 לווה בסיכון מופחת לתמותה, בהשוואה להמשך טיפול בתרופות ממשפחת סולפוניל-אוריאה (יחס סיכון של 0.66, רווח בר-סמך 95% של 0.60-0.74). בנוסף, המשך טיפול במעכבי SGLT-2 עם מטפורמין לווה בסיכון מופחת לתמותה, בהשוואה לטיפול במעכבי SGLT-2 ללא מטפורמין (יחס סיכון של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.50-0.97).

ממצאי המחקר מספקים נתוני עולם-אמיתי אודות יתרונות תרופות ממשפחת מעכבי SGLT-2 על-פני סולפוניל-אוריאה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ועשויים לסייע בבחירת הטיפול התרופתי לאיזון רמות הסוכר בדם.

JAMA Intern Med. Published online June 28, 2021

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן