עיניים

טיפול ב-Ocrelizumab מלווה בשיפור ראיה בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ECTRIMS-ACTRIMS)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ECTRIMS-ACTRIMS עולה כי טיפול ב- Ocrelizumab (אוקרוואס) עשוי להביא לשיפור בתוצאות הראיה בחולים מבוגרים עם טרשת נפוצה התקפית (Relapsing Multiple Sclerosis).

מניתוח נוסף של הנתונים אודות משתתפים עם טרשת נפוצה התקפית ממחקרי OPERA 1 ו-OPERA 2 עלה כי בקבוצת החולים לפי כוונה לטפל ובתת-קבוצה של חולים עם ליקוי ראיה בתחילת הדרך, באלו שקיבלו טיפול תוך-ורידי ב- Ocrelizumab תועד שיפור גדול יותר משמעותית במבחני LCLA (Low Contrast Letter Acuity) בהשוואה לאלו שטופלו בזריקות תת-עוריות של Interferon β-1a.

במסגרת המחקר החוקרים בחנו את תוצאות מבחני LCLA בשתי העיניים של המטופלים. הבדיקות בוצעו בתחילת המחקר וכל 12 שבועות לאורך 96 שבועות. לדבריהם, מדדי LCLA עשויים לשקף אובדן אקסונים, אטרופיה של הרשתית והשפעה על איכות החיים. עוד נבחן השיפור לאחר 12 שבועות, כפי שהודגם בעליה של לפחות 5, 7 או 10 אותיות במדד LCLA. כאשר החוקרים מציינים כי שיפור של לפחות שבע אותיות מוגדר כבעל משמעות קלינית.

כאמור, החוקרים בחנו את קבוצת החולים לפי כוונה לטפל (827 חולים טופלו ב- Ocrelizumab ו-829 חולים טופלו באינטרפרון) וחולים עם מעורבות של מערכת הראיה בתחילת הדרך (375 חולים שטופלו ב- Ocrelizumab ו-373 חולים שטופלו באינטרפרון). גיל המשתתפים הממוצע בתחילת המחקר עמד על כ-38 שנים, 45.2% סבלו ממעורבות מערכת הראיה בתחילת המחקר.

באוכלוסיה לפי כוונה לטפל, השינוי הממוצע מתחילת המחקר במספר תשובות נכונות במבחן LCLA עמד על 1.355 בקבוצת Ocrelizumab לאחר 96 שבועות לעומת 0.012 בקבוצת אינטרפרון. בחולים בשתי הקבוצות עם מעורבות מערכת הראיה בתחילת הדרך, השינויים הממוצעים עמדו על 3.44 לעומת 0.47-, בהתאמה.

באוכלוסיית החולים לפי כוונה לטפל, הזמן עד לשיפור מאושר בראיה בבדיקה לאחר 12 שבועות, כפי שנקבע על-פי עליה של לפחות שבע אותיות, עמד על 36.3% בקבוצת Ocrelizumab לעומת 25.5% בקבצת הטיפול באינטרפרון. מנגד, בתת הקבוצה של חולים עם מעורבות מערכת הראיה, בחולים שטופלו ב- Ocrelizumab תועד יחס סיכון של 1.54 ועליה גדולה יותר ב-54% בהשוואה לאלו שטופלו באינטרפרון.

שיעור החולים עם שיפור בראיה בבדיקה לאחר 12 שבועות, לאחר לפחות 5 מבין 7 ביקורים, עמד על 10.4% בקבוצת הטיפול ב- Ocrelizumab לעומת 7.1% עם טיפול באינטרפרון (יחס סיכויים של 1.50). בתת הקבוצה של החולים עם מעורבות מערכת הראיה, שיעורים אלו עמדו על 14.7% לעומת 6.4%, בהתאמה.

ממצאי המחקר מעידים כי ראיה הינה חלק חשוב בטרשת נפוצה וכי מחקרי OPERA הצליחו להדגים שיפור בראיה עם טיפול מתאים.

מתוך כנס ECTRIMS-ACTRIMS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה