משפחה

האיום של עמידות לטיפול אנטיביוטי בארצות הברית גבוה מכפי שסברו עד כה (מתוך דו”ח ה-CDC)

עמידות לטיפול אנטיביוטי מהווה איום גדול יותר מכפי שסברו בעבר בארצות הברית, כך עולה מדו”ח חדש מטעם ה-CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

כל שנה, חיידקים ופטריות עמידים לטיפול אנטיביוטי אחראיים ליותר מ-2.8 מיליון זיהומים ו-35,000 מקרי תמותה בארצות הברית. בממוצע, אדם בארצות הברית יפתח זיהום עמיד לטיפול אנטיביוטי כל 11 שניות, כאשר כל 15 דקות צפוי מקרה תמותה עקב זיהום כזה.

שיעורים אלו אינם כוללים מקרים של זיהום ב-Clostridium difficile, חיידק שלרוב אינו עמיד אך עשוי להוביל לשלשול קטלני ונקשר עם טיפול אנטיביוטי. כאשר כוללים חיידקים אלו, היקף האיומים משנית לפתוגנים עמידים לטיפול אנטיביוטי בארצות הברית עולה על 3 מיליון זיהומים ו-48,000 מקרי תמותה בכל שנה.

הדו”ח העדכני התמקד בהיקף הזיהומים הארצי ומקרי תמוה משנית לפתוגנים עמידים לטיפול אנטיביוטי. הדו”ח כלל 18 איומים עמידים לאנטיביוטיקה, המסווגים על-פי דרגת החשש לבריאות הציבור דחוף, חמור, או מדאיג.

ישנם שני איומים דחופים ברשימה זיהומי Candida auris עמידים לטיפול אנטיביוטי וחיידקי Acinetobacter עמידים ל-Carbapenem. תוספות אלו מביאות את מספר האיומים הדחופים לחמישה, לאחר שבשנת 2013 זוגו שלוש איומים אחרים: CRE (Carbapenem-Resistant Enterobacteriaceae), Neisseria gonorrhea ו-Clostridium difficile.

החוקרים מסבירים כי Candida auris זוהתה רק לאחרונה כפתוגן קטלני. הפתוגן זוהה בחמש יבשות באותה עת. אחד מכל שלושה חולים עם Candida auris פולשני צפוי למות, כאשר חלק מהדגימות של פטריות עמידות ונדירות הדגימו עמידות לכל שלוש משפחות התרופות כנגד פטריות.

מהנתונים עולה כי היקף זיהומי CRE נותר יציב, כאשר לדברי המומחים מדובר בהישג לא-מבוטל לאור המהירות בה התפשטו חיידקים אלו ברחבי ארצות הברית בתחילת שנות ה-2000.

באשר ל-11 האיומים החמורים ברשימה, אלו כוללים את חיידקי Campylobacter עמידים לטיפול, Candida, חיידקי Enterobacteriaceae מייצרי ESBL, חיידקי VRE (Vancomycin-Resistant Enterococci), חיידקי Pseudomonas aeurginosa עמידים לטיפולים רבים, Nontyphoidal Salmonella עמידה לטיפול תרופתי, Salmonella Typhi, חיידקי Shigella, חיידקי MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus aureus), חיידקי Streptococcus pneumonia עמידים לטיפול וחיידקי שחפת.

בסך הכול, עליה בעמידות לאנטיביוטיות חיוניות תועדה ב-7 מבין 18 פתוגנים ברשימה.

בדו”ח מופיעה גם רשימה של שלושה פתוגנים נוספים המצויים ברשימת מעקב. עמידות לפתוגנים אלו עדיין לא התפשטה באופן נרחב, או שאין נתונים רבים בארצות הברית. פתוגנים אלו כוללים את Aspergillus fumigates, Mycoplasma genitalium עמידה לטיפול ו-Bordetella pertusis.

מה-CDC נמסר כי גישות זיהוי ומניעה סייעו בהגנה על חולים מפני שני חיידקים הנרכשים בקהילה: Streptococcus Pneumonia עמיד לטיפול ושחפת עמידה לטיפול. חיסונים סייעו בהפחתת זיהומים משנית לחיידקי Streptococcus pneumonia בקבוצות רבות בסיכון מוגבר לזיהום ומספר מקרי שחפת עמידה לטיפול בארצות הברית נותר יציב הודות לגישות יעילות בהתמודדות עם זיהום זה.

ב-CDC מודאגים במיוחד משלושה זיהומים עמידים לטיפול: למעלה מחצי מיליון זיהומים בגונוריאה עמידה לטיפול תועדו כל שנה, שיעור גבוה כפליים מזה שתועד בשנת 2013. חיידקי Enterobacteriaceae המייצרים ESBL מהווים מקור נפוץ לתמותה, כאשר פתוגנים אלו עלולים להוביל לזיהום בדרכי השתן העמיד יותר לטיפול, בעיקר בנשים, וכן להתפשט בבתי חולים. חיידקי Group A Streptococcus עמידים לאריתרומיצין הינם חיידקים פולשניים, ששכיחותם עלתה בהיקף של פי ארבע משנת 2013. במידה ומגמה זו תימשך, אזי תתכן עליה בשיעורי התמותה.

המומחים מסבירים כי עמידות לטיפול אנטיביוטי מהווה איום משמעותי הן לבריאות בארצות הברית והן לביטחון העולמי, כאשר לכולם יש חלק חשוב בניסיון לעצור זאת.

מתוך דו”ח ה-CDC

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

הנכם מוזמנים לעיין בתחקיר עמידות לאנטיביוטיות שפורסם באתר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות […]

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

  • שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    מתוצאות מחקר SUMMIT שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולות עדויות המאשרות את הקשר בין חשיפה לגובה רב ובין הופעת הפרעות קצב לב, כאשר למעלה מאחד מכל שלושה נבדקים בריאים פיתחו ברדיאריתמיה או טכיאריתמיה בזמן טיפוס על הר אוורסט. היפוקסמיה עורקית, הפרעות אלקטרוליטיות ונשימה פריודית מעלים את הסיכון להפרעות קצב לב בגובה רב. במחקר SUMMIT נכללו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה