משפחה

האם טיפול בחולות עם התקף לב בידי רופאות מוביל לתוצאות טובות יותר? (Proc Natl Acad Sci U S A.)

בנשים עם אוטם שריר הלב סיכויי הישרדות גבוהים יותר כאשר ניתן להן טיפול בידי רופאות ולא רופאים בחדר המיון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

להערכת ההשפעה של התאמה מגדרית בין החולים ובין הרופאים במהלך אוטם חד של שריר הלב, החוקרים התבססו על נתונים מחדר מיון אודות חולים שפנו לבתי חולים בפלורידה בין 1990-2010 (סך כולל של 581,797 חולים).  הם אספו נתונים אודות המטופלים (כולל גיל, מין, מחלות רקע) וכן את שם הרופא/ה, אשר שימש לקביעת מגדר הרופא. הם לא כללו במחקר רופאים ורופאות בעלי שמות העשויים להתאים לשני המינים.

מהנתונים עלה קשר בולט, חיובי ומשמעותי בין התאמה במגדר הרופא והחולה ובין הישרדות טובה יותר. שיעורי התמותה הבסיסיים עמדו על 11.9% ומניתוח הנתונים עלה כי התאמה במגדר של הרופא והחולה לוותה בירידה של 5.6% בסיכויים לתמותה, בהשוואה למצב הבסיסי.

בקרב חולות שטופלו בידי רופאים ממין זכר תועדו סיכויי ההישרדות הנמוכים ביותר ובקרב אלו שטופלו בידי רופאות תועדו סיכוי הישרדות גבוהים יותר, ללא תלות במגדר החולה.

בקרב חולות שטופלו בידי רופאים גברים תועד סיכוי נמוך ב-15.2% לשרוד, בהשוואה לחולים ממין זכר שטופלו בידי רופאות. שיעורי ההישרדות היו גבוהים פי 2-3 בקרב נשים שטופלו בידי רופאות, בהשוואה לנשים שטופלו בידי רופאים ממין זכר.

לאישור הממצאים, החוקרים התבססו על משך השהות בבית החולים כמשתנה תלוי אחר. הם מצאו כי החולים נותרו בבית החולים לתקופה קצרה יותר כאשר טופלו בידי רופא/ה מאותו מין.

בקרב חולות תועדו תוצאות טובות יותר בחדרי מיון בהם שיעור גבוה יותר של רופאות קשר שהיה נכון במיוחד בקרב אלו שטופלו בידי רופאים ממין זכר, אם כי נשים חולות זכו לתוצאות טובות יותר כאשר טופלו בידי רופאות בחדרי מיון עם צפיפות גבוהה יותר של רופאות.  למעשה, בחולות שטופלו בחדרי מיון עם 5% יותר רופאות תועדה עליה של 0.4% בסיכויי ההישרדות. בהשוואה לשיעורי התמותה הבסיסיים, שיעור זה מעיד על עליה של כ-3.5% בסיכויי ההישרדות.

החוקרים משערים כי מאחר ומחלת לב לעיתים קרובות נתפסת כמחלה של גברים, רופאים גברים עלולים שלא לזהות התייצגות לא-טיפוסית של התקף לב, הנפוצה יותר בנשים, או לפחות לא באותה דרגה כמו רופאות.

Proc Natl Acad Sci U S A. Published online August 6, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה