משפחה

הנחיות חדשות מטעם ASCO בנוגע לטיפול בסרטן ערמונית גרורתי (J Clin Oncol)

ערמונית

בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי תועדה תועלת הישרדותית בעקבות תוספת Docetaxel (טקסטור) או Abiraterone Acetate (זייטיגה) לטיפול ADT (Androgen Deprivation Therapy), כך על-פי הנחיות חדשות, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

המומחים בחנו את העדויות ממחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב 3, אשר פורסמו לאחרונה, ומצאו כי שתי התרופות הציעו יתרון הישרדותי משמעותי כאשר ניתנו בשילוב עם ADT לסרטן ערמונית גרורתי. עם זאת, הם מזהירים כי לא נערכה השוואה ישירה בין התרופות ולכן לא ידוע אם בחלק מהגברים צפויה תועלת גדולה יותר מתרופה אחת, בהשוואה לשניה.

לדברי המומחים, מטופלים המבקשים לסיים את הטיפול במהירות עשויים להעדיף מתן Docetaxel. השיקול השני הוא שיקול כלכלי, בתלות במערכת הבריאות בה ניתן הטיפול, כאשר בחולים בהם אין כיסוי תרופתי, אפשרות הטיפול הכימותרפי עשויה להיות זולה יותר, בהשוואה לטיפול ב-Abiraterone.

מנקודת מבט מדעית לא ברור איזו משתי התרופות טובה יותר, אך בחלק מהחולים המחלה אינה נובעת רק מקולטנים לאנדרוגנים; כלומר, החולים עשויים לסבול ממחלה די גרורתית, בה כימותרפיה עשויה לשמש כאפשרות המתאימה יותר ביולוגית.

אין נתונים ברורים בנושא, אך בקרב חולים עם מחלה בדרגה גבוהה מאוד, אלו שאינם מייצרים PSA (Prostate Specific Antigen), עם מרכיב נוירו-אנדוקריני או מרכי תאים קטנים, ייתכן כי התוצאות יהיו טובות יותר עם טיפול כימותרפי לעומת Abiraterone.

מהצד השני של המטבע, הכוח העיקרי לטובת Abiraterone הוא כי מדובר בטיפול הנסבל היטב. כל הנדרש הוא נטילת ארבע טבליות ביום ופרופיל תופעות הלוואי, במקרים רבים, עדיף על זה של הטיפול הכימותרפי.

במטרה לקבוע אם יש יתרון מבחינת ההישרדות הכוללת לתוספת Docetaxel או Abiraterone ל-ADT בגברים עם סרטן ערמונית גרורתי, פאנל מומחים רב-מקצועי השלים סקירה שיטתית של העדויות הזמינות, תוך הגבלת החיפוש למחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב 3, שנערכו בין 2015-2017.

ממחקרי STAMPEDE ו-CHAARTED עלה כי בהשוואה ל-ADT בלבד, מתן Docetaxel לווה ביתרון הישרדותי משמעותי, עם יחסי סיכון של 0.78 (2,962 חולים) ו-0.73 (790 חולים), בהתאמה. מנגד, מחקר GETUG-15 היה שלילי.

מחקרי LATITUDE ו-STAMPEDE בחנו את תוספת Abiraterone ל-ADT, כאשר שני המחקרים הדגימו יתרון הישרדותי, בהשוואה ל-ADT בלבד, עם יחסי סיכון של 0.62 (1,198 חולים) ו-0.63 (1,917 חולים), בהתאמה.

לכן, הפאנל המליץ כי שתי אפשרויות הטיפול מהוות סטנדרטים נפרדים לטיפול בסרטן ערמונית גרורתי והדגישו כי לא נערכו מחקרים להערכת שילוב התרופות יחדיו או באופן עוקב ולכן לא ניתן להמליץ על כך.

לדבריהם, יש להציע Docetaxel עם ADT לגברים עם סרטן ערמונית גרורתי עם מחלה בנפח-גבוה, המועמדים לטיפול כימותרפי, כאשר ניתן להציע טיפול זה לגברים עם מחלה בנפח קטן, המועמדים לטיפול כימותרפי.

יש להציע את השילוב של Abiraterone עם ADT לגברים עם סרטן ערמונית גרורתי דה-נובו, בסיכון-גבוה וניתן להציע את הטיפול לגברים עם מחלה גרורתית דה-נובו בסיכון נמוך.

גורמים בסיכון-גבוה שנקשרו עם פרוגנוזה גרועה בקרב גברים שטופלו ב-Abiraterone במחקר LATITUDE כללו מדד גליסון של 8 ומעלה, לפחות שלושה נגעים בעצמות ומחלה ויסארלית מדידה.

J Clin Oncol. Published online April 2, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נשים צעירות יותר ששרדו סרטן שד עם וריאנט פתוגני מולד או אלו עם אבחנה ראשונית של ממאירות מוגבלת לעומת ממאירות שד ראשונית פולשנית סיכון גבוה יותר משמעותית לממאירות שד ראשונית נוספת. בנשים עם אבחנה של סרטן שד עד גיל […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    במאמר שפורסם בכתב העת The BMJ עולה כי טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאבחנה של ממאירות בלוטת התריס לאחר קרוב לארבע שנים. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגרים ארציים בדנמרק, נורבגיה ושבדיה בין 2007 ו-2021, אשר כללו 145,410 חולים שהחלו טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 ו-291,667 חולים תואמים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    בדיקת ביופסיה נוזלית המשלבת חותמת מיקרו-רנ”א וסמן ידוע היטב לסרטן לבלב הדגימה דיוק של 97% לזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב I/II, הסוג הנפוץ ביותר של סרטן לבלב, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research. החוקרים פיתחו חומת לזיהוי סרטן לבלב המבוססת על מיקרו-רנ”א המזוהה באקסום מתאי סרטן וסמנים דנ”א […]

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    בקרב חולים עם מלנומה, דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר לפרוגנוזה ירודה בטווח הארוך בחולים עם אבחנה של מלנומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה הינו גורם סיכון חדש לפרוגנוזה שלילית בטווח הארוך בחולים עם מלנומה עורית.  עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה