הרכב החיידקים במעי נותר יציב עם התבגרות בריאה (mSphere)

באנשים בריאים מאוד מעל גיל 100 שנים הרכב חיידקים במערכת העיכול הזהה כמעט לזה של אנשים בגילאי 30 שנים, מכאן עולה כי התבגרות בריאה עשויה להיות קשורה בשמירה על סביבה בריאה במערכת העיכול, כך מדווחים חוקרים מקנדה וסין במאמר שפורסם בכתב העת mSphere.

במסגרת המחקר אספו החוקרים דגימות צואה מ-1,095 סיניים בטווח הגילאים בין 3 ועד 100 שנים, כולל 533 נשים ו-212 חיילים צעירים, וכן השלימו בידוד דנ”א וריצוף של הדגימות.

כל המשתתפים הוגדרו כבריאים מאוד, כאשר כולם לא עישנו או שתו אלכוהול, עם מצב רוח יציב וללא מחלות או תרופות מרשם, לא נטלו טיפול אנטיביוטי בשלושת החודשים האחרונים ולא היה ידוע על סיפור משפחתי או אישי. משתתפים עד גיל 31 שנים נכללו במחקר במידה ומעבר לקריטריונים אלו, ההורים והסבים שלו היו כולם בחיים או שהלכו לעולמם לאחר גיל 80 שנים.

מניתוח הנתונים עלו מספר ממצאים מפתיעים בהשוואה למדגמים אחרים. אחד הממצאים נגע לכך שהרכב החיידקים במערכת העיכול של אלו בשנות העשרים לחייהם שונה מזה של קבוצות גיל מבוגרות יותר, והדבר היה נכון לאורך טווח גילאי 19-24 שנים, כולל הדגימות מחיילים צעירים.

מכאן עולה כי שינוי אורחות חיים (דוגמת עזיבת הבית לאוניברסיטה או עבודה), או שינוי פיזיולוגי (רמות הורמוני מין) בשנים שלאחר שנות ההתבגרות, משפיעים משמעותית על הרכב החיידקים במעי.

מהערכת זנים ספציפיים עלה כי החיידקים מזן Bifidobacterium היו יחסית נפוצים בקבוצות הגיל הצעירות יותר ויחסית לא נפוצים בקבוצות הגיל המבוגרות. ממצאים אלו עומדים בניגוד לנתונים ממחקרים קודמים. עוד מצאו החוקרים שונות רבה יותר בהרכב החיידקים במערכת העיכול בגברים, בהשוואה לנשים.

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו מעידים כי באנשים המגיעים לגיל מאה שנים ובמצב בריאות מושלם בסין, הרכב החיידקים במערכת העיכול ככל הנראה דומה לזה של אדם בשנות השלושים לחייו.

mSphere. 2017;2:e00327-17

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני לטיפול באוסטיאומיאליטיס של החוליות (J Bone J Surgery)

    התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני לטיפול באוסטיאומיאליטיס של החוליות (J Bone J Surgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות ניתוחית הובילה לשיעורים נמוכים יותר משמעותית של כשלון טיפול, בהשוואה לטיפול שמרני בחולים עם אוסטיאומיאליטיס של החוליות. יתרה מזאת, טיפול שמרני הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לחיזוי כישלון טיפול. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את ההבדלים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    הופעה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלת מעי דלקתית בגיל מבוגר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת The Journal of Pediatrics. עם זאת, ביטויים אטופיים לרוב אינם מלווים בסיכון מוגבר למחלת המעי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת הקשר בין אטופיה ובין מחלת מעי דלקתית העלו […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה