משפחה

נתונים חדשים מסייעים בזיהוי ילדים עם דלקת אוזן תיכונה בהם ישנה תועלת לטיפול אנטיביוטי (Pediatrics)

כמחצית מהילדים עם דלקת אוזן תיכונה חדה מחלימים ללא טיפול אנטיביוטי, אך קשה לזהות את הילדים המתאימים למעקב בלבד. כעת, מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת Pediatrics עולה כי בילדים עם בלט חמור של הממברנה הטימפאנית הם אלו הצפויים לתועלת הגדולה ביותר מהטיפול התרופתי.

לזיהוי ילדים המתאימים למעקב בלבד, החוקרים ערכו ניתוח משני מתוכנן של מחקר אקראי ומבוקר שבחן טיפול באוגמנטין או פלסבו למשך שבוע בילדים בגילאי 6-35 חודשים.

שלושה קריטריונים שימשו לאבחנה וזיהוי ילדים מתאימים למחקר. ראשית, נדרש זיהוי נוזל באוזן התיכונה בבדיקה אוטוסקופית, עם לפחות שני ממצאים בממברנה הטימפאנית: בלט, ירידה או העדר תנועתיות, שינוי בצבע או עכירות שאינם עקב הצטלקות, או אזורי אוויר-נוזל.

שנית, לפחות אחד מהסימנים הבאים לדלקת חדה זוהה בממברנה הטימפאנית: אזורי רבדי אריתמה או וסקולאריות מוגברת מעל ממברנה טימפאנית צהובה או בולטת.

לסיום, נדרשה הופעת תסמינים חדים, כולל חום, כאב אוזן או תסמינים נשימתיים.

כשלון טיפול, שהוגדר כתוצא העיקרי, תועד ב-101 מבין 319 ילדים (31.7%). גיל מבוגר יותר (24-35 חודשים; יחס סיכון של 0.53) ושיא טימפנוגרם בכניסה הפחיתו את הסיכון לכשלון טיפול (יחס סיכון של 0.43).

כאשר החוקרים בחנו את הנתונים לפי קבוצת הטיפול, ב-18.6% מהילדים בקבוצת טיפול אנטיביוטי הטיפול התרופתי נכשל, זאת בהשוואה ל-44.9% מאלו בקבוצת הפלסבו.

אף אחד מהסמנים הפרוגנוסטיים לא נקשר עם כשל טיפול בקרב חולים שטופלו באנטיביוטיקה. עם זאת, אחוז ההבדל בנקודות אחוז בשיעורי כשלון טיפול בין טיפול אנטיביוטי ובין טיפול בפלסבו היה הגדול ביותר בקרב ילדים עם בלט חמור של הממברנה הטימפאנית (11.1% לעומת 64.1%), עם מספר נדרש לטיפול של 1.9 מטופלים.

מספר נדרש לטיפול זה נמוך בהרבה מהמספר שהוצג בסקירת Cochrane Review שפורסמה לאחרונה, בה החוקרים סיכמו כי 20 ילדים נדרשים לקבתלת טיפול למניעת כאב שיירי אחד לאחר 2-3 ימים בילדי אחד.

בנוסף, הם מציינים כי לממצאים מנגנון הגיוני, מאחר ובלט הממברנה הטימפאנית נקשר עם חיידקים פתוגניים באוזן התיכונה.

Pediatrics. Published online August 8, 2017

לידיעה בדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני לטיפול באוסטיאומיאליטיס של החוליות (J Bone J Surgery)

    התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני לטיפול באוסטיאומיאליטיס של החוליות (J Bone J Surgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות ניתוחית הובילה לשיעורים נמוכים יותר משמעותית של כשלון טיפול, בהשוואה לטיפול שמרני בחולים עם אוסטיאומיאליטיס של החוליות. יתרה מזאת, טיפול שמרני הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לחיזוי כישלון טיפול. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את ההבדלים […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה