משפחה

הנחיות חדשות מזהירות מפני שימוש ארוך-טווח באופיואידים (מתוך הנחיות ה-VA)

בכל הנוגע לטיפול בכאב כרוני באופיואידים, על רופאים לנקוט משנה זהירות, להקפיד על טיפול קצר-טווח ובמינון הנמוך ככל הניתן, ולהקפיד על דיונים מעמיקים עם המטופלים, כך לפי הנחיות עדכניות אודות טיפול בכאב כרוני מטעם ה-Department of Veterans Affairs ו-Department of Defense.

למעשה, ההמלצה הראשונה ממליצה בחום כנגד התחלת טיפול ארוך-טווח באופיואידים במבוגרים עם כאב כרוני. במקום זאת, ההצעה היא להתערבויות לא-תרופתיות או לפחות טיפול בתרופות שאינן אופיואידים.

במסמך מציינים עוד כי אין לשלב בנזודיאזפינים עם אופיואידים, כי חשוב לנקוט באמצעים להפחתת הסיכון וכי יש להקפיד על הפחתת מינון זהירה ופרטנית או אף להפסיק את הטיפול באלו שכבר נוטלים טיפול ארוך-טווח.

ברקע להנחיות מציינים הכותבים כי למרות שההנחיות החדשות מהוות עדכון להנחוית שפורסמו בשנת 2010, למעשה מדובר במהדורה השלישית. השימוש באופיואידים השתנה באופן נרחב מאז שנות התשעים של המאה הקודמת, כאשר החלו לנסח את התכנית להנחיות.

עם זאת, עם הזמן גברה המודעות לנזקים של טיפול באופיואידים וההנחיות משנת 2010 ניסו להתייחס לסוגיות אלו וכעת ניסו המומחים להרחיב את היריעה בנושא זה.

המסמך באורך 198 עמודים מבוסס על סקירת עדויות שפורסמו עד דצמבר 2016 ונועד לספק הנחיות כלליות אודות הגישה הטובה ביותר לניהול מצבים אלו. עם זאת, הכותבים מדגישים כי לא מדובר בסטנדרטים לטיפול, אלא יש לראות בזאת כהמלצה. שיקול הדעת הסופי בנוגע לפרוצדורה קלינית או מהלך טיפול מסוים יקבעו ע”י הרופאים.

הכותבים מסבירים כי הם לא זיהו עדויות רבות לתועלת של טיפול ארוך-טווח באופיואידים ומנגד זיהו עדויות רבות לנזקים של הטיפול. לכן, חלק גדול מהמקרים בהם נקבעו עדויות בדרגת חוזק בינונית שונו לדרגה חזקה.

להלן עיקרי ההמלצות החדשות:

·         על רופאים השוקלים טיפול באופיואידים במשך למעלה מ-90 ימים להשלים הערכה חוזרת ודיוןאודות הסיכונים והתועלת עם המטופלים.

·         יש להקפיד על גישות להפחתת הסיכון בחולים תחת טיפול ארוך-טווח באופיואידים.

·         יש להשלים הערכה לזיהוי הפרעות שימוש באופיואידים.

·         יש להקפיד על ניטור תדיר אחר תופעות לוואי אפשריות.

בנוסף, יש להעריך את הסיכון לאובדנות עם התחלת או הארכת טיפול ארוך-טווח בחולים, עם התערבות של הרופאים לפי הצורך.

למרות עדות מוצקה לצורך בהפחתת מינון אופיואידים על-פי הערכת הסיכון וצרכיי המטופלים, אין עדווית מספקות בכדי להמליץ בעד או נגד גישות הפחתת מינון ספציפיות ומשטרי שינוי מינון. במקום זאת, הכותבים מציעים לרופאים להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו.

הכותבים מציינים כי בניגוד להנחיות הקודמות, ההנחיות המעודכנות אינן מתבססות מאוד על דעות מומחים אלא כמעט לחלוטין על עדויות בנושא.

מתוך הנחיות ה-VA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

     טיפול ב- Guselkumab(טרמפיה) הדגים שיפור מוקדם וממושך בתסמיני מפרקים, כאבי גב והעלמת נגעים עוריים לאורך שנתיים בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Psoriatic Arthritis) שלא קיבלו טיפול ביולוגי קודם, כאשר חלק גדול מהחולים השיגו את יעדי הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת RMD Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנחיות מטעם ה-Group for […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Benralizumab (פסנרה) לטיפול באסתמה חמורה בילדים בגילאי 6-11 שנים, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת אסטרה-זנקה. הטיפול בפסנרה אושר לראשונה בשנת 2017 כטיפול אחזקה נוסף במקרים של אסתמה אאזנופילית חמורה בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה. האישור למתן הטיפול לילדים בגילאי 6-11 שנים מבוסס על […]

  • האם להשמנה השפעה על עצימות הכאב במבוגרים? (Front Endocrinol)

    האם להשמנה השפעה על עצימות הכאב במבוגרים? (Front Endocrinol)

    במבוגרים עם משקל עודף או השמנת-יתר נטייה לעצימות כאב בדרגה גבוהה יותר, בהשוואה לאלו עם משקל תקין, ממצאים המדגישים את החשיבות של טיפול כנגד השמנה כחלק מהגישה הכוללת לטיפול בכאב, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה עשויה להביא לשינויים פתופיזיולוגיים, דוגמת עומס גדול יותר על […]

  • מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן טיפול מוקדם ב- Erenumab (איימוביג) מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה, בהשוואה למתן טיפול תרופתי פומי ולא-סלקטיבי למניעת מיגרנה בחולים עם מיגרנה אפיזודית עמידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. מחקר APPRAISE הינו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, אקראי, שלב 4, בן 12 חודשים, אשר כלל 621 מבוגרים (גיל ממוצע של 41 שנים, […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה