קרדיולוגיה

עליה במקטע פליטה של חדר שמאל לאחר אבלציה של פרפור פרוזדורים מלווה בעליה בהישרדות החולים (Annals of Internal Medicine)

אבלציה באמצעות צנתר עדיפה על טיפול תרופתי קונבנציונאלי בחולים עם פרפור פרוזדורים ואי-ספיקת לב, כך טוענים מומחים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה ומצאו כי אבלציה לוותה בשיפור תחלואה ותמותה בחולים אלו, בהשוואה לטיפול תרופתי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פרפור פרוזדורים ואי-ספיקת לב מופיעים בשכיחות גבוהה יחדיו ומלווים בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה. מטרתם בסקירה הנוכחית הייתה להשוות את התועלת והנזקים בין אבלציה באמצעות צנתר וטיפול תרופתי במבוגרים עם אי-ספיקת לב ופרפור פרוזדורים.

הסקירה התבססה על חיפוש במאגרי ClinicalTrials.gov, PubMed, Web of Science, EBSCO Information Services, Cochrane Central Register of Controlled Trials, Google Scholar וכנסים שונים, בין 2005 ועד 2018. החוקרים התמקדו במחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמו בשפה האנגלית, וכללו מעקב בן לפחות שישה חודשים, עם השוואת התוצאות הקליניות בין אבלציה באמצעות צנתר לעומת טיפול תרופתי. בסופו של דבר, הסקירה כללה 6 מחקרים אקראיים ומבוקרים (775 חולים).

מהנתונים עלה כי בהשוואה לטיפול תרופתי, אבלציה של פרפור פרוזדורים הפחיתה את שיעורי התמותה מכח-סיבה (9.0% לעומת 17.6%; יחס סיכון של 0.52) ואשפוזים עקב אי-ספיקת לב (16.4% לעומת 27.6%, יחס סיכון של 0.60). אבלציה הביאה לשיפור תפקוד חדר שמאל (הבדל ממוצע של 6.95%), מרחק הליכה בשש דקות (הבדל ממוצע של 20.93 מטרים), צריכת חמצן מקסימאלית (הבדל ממוצע של 3.17 מ”ל/ק”ג/דקה) ואיכות חיים (הבדל ממוצע במדד Minnesota Living with Heart Failure Questionnaire של 9.02- נקודות).

אירועים חריגים חמורים היו נפוצים יותר בחולים לאחר אבלציה, אם כי ההבדלים בין הקבוצות לא היו מובהקים סטטיסטית (7.2% לעומת 3.8%; סיכון יחסי של 1.68, רווח בר-סמך 95% של 0.58-4.85).

החוקרים מציינים כי ממצאי המחקר נבעו ברובם ממחקר יחיד, עם אפשרות להטיית בחירה של חולים בקבוצת האבלציה, העדר נתונים ברמת המטופל, עיצובי מחקרים בתווית-פתוחה והטרוגניות במשך המעקב.

ממצאי המחקר מעידים כי אבלציה באמצעות צנתור עדיפה על טיפול תרופתי קונבנציונאלי בשיפור תמותה מכל-סיבה, אשפוזים עקב אי-ספיקת לב, מקטע פליטה של חדר שמאל, מרחק הליכה בשש דקות, צריכת חמצן מקסימאלית ואיכות חיים, ללא עליה מובהקת סטטיסטית בהיקף האירועים החריגים.

Annals of Internal Medicine 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה