קרדיולוגיה

פעילות גופנית עשויה להפחית את הסיכון לאשפוזים עקב אי-ספיקת לב בנשים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACC)

הליכה פעילות גופנית

מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Cardiology, עולה כי פעילות גופנית, בפרט הליכה, עשויה להפחית את הסיכון לאשפוזים עקב אי-ספיקת לב בקרב נשים.

המחקר בחן את חשיבות משך ותדירות הליכות וכן את קצב ההליכה בקרב למעלה מ-89,000 נשים לאחר-מנופאוזה, אשר לקחו חלק במחקר Women’s Health Initiative. במהלך המעקב הממוצע של כעשר שנים, כ-1,100 נשים אושפזו לראשונה בשל אי-ספיקת לב.

המחקר לא כלל נשים עם היסטוריה של אי-ספיקת לב בתחילת המחקר, או כאלו עם מחלת לב כלילית, ממאירות או נשים שלא יכלו ללכת מרחק קצר. החוקרים השלימו תקנון לרמת ההשכלה, רמת הכנסה, מדד מסת גוף ועישון, וכן גורמי סיכון דוגמת יתר לחץ דם, סוכרת ודיסליפידמיה.

התוצאות מצביעות על ירידה הדרגתית בסיכון לאי-ספיקת לב עם עליה בתדירות הליכה, משך פרקי הליכה והליכה בקצב מהיר יותר. החוקרים מדווחים כי הליכה בתדירות של לפחות 2-3 פעמים בשבוע לוותה בירידה משמעותית בסיכון, אך התוצאות הטובות ביותר תועדו באלו שהלכו כל יום. כמו כן, מהנתונים עלה כי התוצאות הטובות ביותר תוארו עם הליכה במשך 40 דקות ומעלה. באשר לקצב ההליכה, זוהתה ירידה משמעותית עם הליכה בקצב ממוצע ובקצב מהיר, אך עם הליכה מהירה נרשמה ירידה של 38% בסיכון.

החוקרים מדגישים כי הירידה בסיכון תועדה בהערכת אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה נמוך של חדר שמאל, אך מציינים כי היו גם סימנים מרמזים להשפעה חיובית בקרב אלו עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה