VTE=venous thromboembolism

שימוש קצר טווח ובמינון נמוך בנוגדי קרישה ( enoxaparin או fondaparinux) לאחר PCI הדגים ירידה בסיכון לתמותה ואירועים קרדיווסקולריים בטווח הקצר והארוך (Zhonghua Xin Xue Guan Bing )

מחקר חדש שבחן את הבטיחות והאפקטיביות של שימוש קצר טווח במינון נמוך בנוגדי הקרישה enoxaparin (קלקסן) ו- fondaparinux(אריקסטרה) לאחר התערבות מלעורית (PCI) במטופלים עם מחלת לב כלילית מדווח כי הטיפול היה קשור לירידה בתמותה מכל סיבה בטווח של 30 ו-180 יום, באירועים קרדיווסקולרים מג’וריים (MACCE) ללא עליה בסיכון לדימומים.

כאמור, מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הבטיחות והיעילות של טיפול נוגד קרישה לטווח קצר על הפרוגנוזה לאחר PCI בחולים עם מחלת לב כלילית.

לצורך כך עקבו החוקרים מינואר 2013 עד דצמבר 2013 אחר 9,769 מטופלים עוקבים שעברו PCI סלקטיבי בבית החולים Fuwai ואשר נכללו רטרוספקטיביתבמחקר זה.

המטופלים חולקו לשתי קבוצות: 

1.      ללא טיפול נוגד קרישה לאחר PCI

2.      טיפול נוגד קרישה קצר טווח במינון נמוך לאחר PCI (אנוקספארין 0.4 מ”ל / 12 שעות או Fondaparinux 2.5 מ”ג ליום בהזרקה תת-עורית למשך 2-3 ימים לאחר PCI).

כל המטופלים היו במעקב לאחר -30 יום, 180 יום ו -12 חודשים אחר אירועים כליליים או מוחיים מג’וריים (MACCE) הכוללים מוות מכל הסיבות, אוטם שריר הלב, רה-וסקולריזציה ושבץ וכן מקרי תרומבוזה ודימום.

בוצע ניתוח של נתונים של 1755 זוגות מטופלים לאחר ביצוע התאמות גורמי סיכון. התוצאות הקליניות הושוו בין הקבוצות באמצעות אנליזת הישרדות קפלן-מאייר לפני ואחרי התאמת גורמי הסיכון. ניתוח רגרסיית COX רב משתני שימש כדי להגדיר את ההשפעה ואת של השפעת נוגדי הקרישה לאחר PCI על התוצאות הקליניות.

החוקרים מדווחים כי 1755 (18.0%) מטופלים לא קיבלו טיפול נוגד קרישה לאחר PCI בעוד ש – 8,014 מטופלים (82.0%) קיבלו טיפול נוגד קרישה לאחר PCI , מהם 5,666 (, (58.0%

שקיבלו enoxaparin ו- 2,348 ( 24.0%) קיבלו fondaparinux.

בקבוצה שטופלה בנוגדי הקרישה המטופלים היו צעירים יותר , עם שיעור נמוך יותר של נשים, ושיעור גבוה יותר של סובלים מהפרעות בתפקוד הכלייתי ותסמונת כלילית חריפה, בהשוואה לקבוצה שלא קיבלה טיפול נוגד קרישה. (P <0.05 לכל תתי הקבוצות) .

באופן דומה, בקבוצת המטופלים שקיבלו את נוגדי הקרישה לאחר PCI היה שיעור גבוה יותר של כאלה עם נגע בעורק הכלילי השמאלי הראשי ובעורקים מסועפים. (P <0.05). כמו כן שיעור המטופלים בקבוצת נוגדי קרישה לאחר PCI שעברו פרוצדורה טרנס-פמוראלית היה נמוך יותר, אך שיעור השימוש בסטנטים משחררים תרופה היה גבוה יותר , כששיעור השימוש בהרחבה בלון פשוטה בלבד היה נמוך יותר (כולם P <0.05).

בסה”כ 9717 מטופלים (99.5%) השלימו 2 שנות מעקב.

החוקרים מדווחים כי עבור הקבוצה שקיבלה את הטיפול נוגד הקרישה לאחר ה- PCI שיעור התמותה מכל סיבה לאחר 30 יום היה נמוך יותר באופן מובהק (0.05% (4 מקרים) לעומת 0.46% (8 מקרים), P <0.001) וכך גם לגבי שבץ (0 לעומת 0.11% (2 מקרים), P = 0.003). כמו כן נמצאה ירידה בסיכון לתמותה לאחר 180 יום (0.17% (14 מקרים) לעומת 0.57% (10 מקרים), P = 0.002), לרה-וסקולריזציה (2.07% (166 מקרים) לעומת 3.71% (65 מקרים), P <0.001) ול- MACCE (עם 280 מקרים (3.49%) לעומת 5.47% (96 מקרים), P <0.001), וכך גם שיעור נמוך יותר של רה-וסקולריזציות בתוך שנתיים (7.61% (610 מקרים) לעומת 12.84% (225 מקרים), P <0.001 ) וכן גם MACCE (875 מקרים, (10.92% לעומת 16.01% (281 מקרים), P <0.001).

ניתוח רגרסיה רב-משתנית הראה כי טיפול נוגד קרישה לאחר טיפול ב- PCI היה גורם מגן עצמאי מתמותה מכל סיבה תוך 30 יום (HR = 0.17, 95% CI 0.05-0.62, P = 0.007 ) , ותוך 180 (HR = 0.37, 95 CI 0.16-0.87, P = 0.023) וכך גם לגבי MACCE תוך 30 יום (HR=0.74, 95%CI 0.58-0.94, P=0.013) ול-MACCE בתוך שנתיים (HR = 0.71, 95% CI 0.62-0.81, P <0.001).

החוקרים מדגישים כי גם לאחר ההתאמה של גורמי הסיכון, הטיפול בנוגדי הקרישה לאחר הטיפול ב- PCI נשאר כגורם מגן בלתי תלוי למוות תוך 30 יום מכל סיבה (HR = 0.11, 95% CI 0.01-0.92, P = 0.042) ול- MACCE בתוך שנתיים (HR = 0.81, 95% CI 0.68-0.96, P = 0.015).

מסקנות החוקרים הם שטיפול קצר טווח במינון נמוך של נוגדי הקרישה אונוקספרין או פונדאפרינוקס , לאחר טיפול ב- PCI , עשוי להפחית את הסיכון לתמותה מכל סיבה בתוך 30 יום ו- 180 יום , וכן גם להוריד הסיכון ל- MACCE בתוך 30 יום ול- MACCE בתוך שנתיים, וכל זאת, ללא עלייה בסיכון לדימומים.

Zhonghua Xin Xue Guan Bing Za Zhi. 2019 Feb 24;47(2):108-116.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שינויים בערכי סוכר מנבאים תמותה באשפוז של חולים עם אוטם לבבי חד (PLoS One)

    שינויים בערכי סוכר מנבאים תמותה באשפוז של חולים עם אוטם לבבי חד (PLoS One)

    במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קורלציה בין וריאביליות ברמות הסוכר בדם ובין שיעורי התמותה באשפוז בקרב חולים עם אוטם לבבי חד, בפרט בחולים בהם תועדו רמות סוכר תקינות בדם בקבלה לאשפוז. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין שונות גליקמית, מגמות שינויים בערכי הסוכר והסיכון […]

  • הבדלים מגדריים וגורמים המנבאים תמותה באשפוז בחולים עם תסמונת טקצובו (Int J Cardiol)

    הבדלים מגדריים וגורמים המנבאים תמותה באשפוז בחולים עם תסמונת טקצובו (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות שתסמונת טקצובו נפוצה יותר בנשים, ישנם הבדלים מגדריים בתוצאות הקליניות של מחלת לב זו. דום לב והלם קרדיוגני ללא תמיכה מכאנית זמנית זוהו כגורמים המנבאים המשמעותיים ביותר של תמותה באשפוז של גברים. הלם קרדיוגני עם תמיכה מכאנית […]

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • בדיקת Copeptin עשויה לסייע בקביעת סוג אוטם לבבי או נזק לשריר הלב (Int J Cardiol)

    בדיקת Copeptin עשויה לסייע בקביעת סוג אוטם לבבי או נזק לשריר הלב (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי הערכת רמות Copeptin בדם עשויה לסייע בהבחנה בין אוטם לבבי מסוג 1 לעומת נזק לשריר הלב או אוטם לבבי מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנה חשיבות רבה להבחנה מהימנה ומהירה בין סוגי אוטם לבבי עקב קריש דם (אוטם לבבי מסוג 1) […]

  • ניתוחים אונקולוגיים מלווה בסיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי (JAMA Network Open)

    ניתוחים אונקולוגיים מלווה בסיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי (JAMA Network Open)

    התערבות ניתוחית לטיפול בגידולים ממאירים מלווה בסיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי, עם הבדלים בסיכון בהתאם לסוג הגידול ומועד הניתוח, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הן ניתוח מג’ורי והן מחלה ממארת מעלים את הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי, העלול להוביל לתחלואה חמורה ותמותה. ממחקרים עולה כי כ-2% מהחולים לאחר […]

  • מדד סידן בעורקים כליליים והסיכון לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בצעירים עם תסמונת מטבולית וסוכרת (Eur J Prev Med)

    מדד סידן בעורקים כליליים והסיכון לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בצעירים עם תסמונת מטבולית וסוכרת (Eur J Prev Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Preventive Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בלתי-תלוי בין מדד CAC (או Coronary Artery Calcium) ובין הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים ותמותה לאורך קרוב ל-15 שנים במבוגרים צעירים עם תסמונת מטבולית וסוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות התועלת של בדיקת CAC במבוגרים […]

  • גורמי סיכון לתמותה בחולים עם הלם קרדיוגני על-רקע אוטם לבבי חד (J Am Heart Assoc)

    גורמי סיכון לתמותה בחולים עם הלם קרדיוגני על-רקע אוטם לבבי חד (J Am Heart Assoc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אוטם לבבי חד והלם קרדיוגני אשר השלימו התערבות כלילית מילעורית עם תמיכת אימפלה, תגובה לטיפול עשויה להיות חשובה יותר מהחומרה הקלינית של ההלם בעת ההתייצגות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ה-Society for Cardiovascular Angiography […]

  • מדד טריגליצרידים:גלוקוז עשוי לנבא את הסיכון הלבבי בחולים לאחר אוטם לבבי חד (Front Endocrinology)

    מדד טריגליצרידים:גלוקוז עשוי לנבא את הסיכון הלבבי בחולים לאחר אוטם לבבי חד (Front Endocrinology)

    מדד טריגליצרידים:גלוקוז עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים בחולים עם אוטם לבבי חד ופרופיל שומנים מאוזן היטב לאחר התערבות כלילית מילעורית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברע למחקר מסבירים החוקרים כי סיבוכים קרדיווסקולאריים וצרברווסקולאריים מג’וריים מופיעים בשכיחות גבוהה בחולים לאחר אוטם לבבי חד, למרות התערבות כלילית מילעורית ופרופיל שומנים […]

  • תוצאות מעורבות בניסוי אקראי להוספת סטרואידים לטרומבוקטומיה (JAMA)

    תוצאות מעורבות בניסוי אקראי להוספת סטרואידים לטרומבוקטומיה (JAMA)

    הוספת טיפול במתילפרדניזולון במינון נמוך לטיפול אנדווסקולרי בשבץ איסכמי חריף לא שיפרה משמעותית את דרגת הנכות הכוללת, כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם פורסמו באינטרנט ב-JAMA. עם זאת, היו כמה השפעות מועילות אחרות שיכולות להצדיק מחקר נוסף.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה