Smoking Related Disorders

אנליזה חדשה של EAGLES : היעילות והבטיחות של varenicline (צ’מפיקס) בהשוואה ל-bupropion , NRT ופלצבו נשמרו גם בתת קבוצה של מטופלים עם הפרעות פסיכיאטריות (J Clin Psychopharmacol)

באנליזה חדשה של מחקר ה-EAGLES (ר”ת של Evaluating Adverse Events in a Global Smoking Cessation Study ) מצאו החוקרים כי הבטיחות הנוירופסיכיאטרית והיעילות היחסית של varenicline (צ’מפיקס) ו- bupropion(זייבאן) ו-NRT (מדבקות ניקוטין) בהשוואה לפלצבו בקרב מטופלים עם הפרעות פסיכיאטריות לא הייתה שונה מזו שנמצאה באוכלוסייה הכללית שהשתתפה במחקר.

מטרת החוקרים הייתה לבחון את הבטיחות הנוירופסיכיאטרית ואת היעילות היחסית של varenicline, bupropion, ו-NRT בתת קבוצה של מטופלים הסובלים מהפרעות פסיכיאטריות .

לצורך כך ביצעו החוקרים ניתוחים בתתי קבוצות של משתתפי מחקר ה-EAGLES אשר סווגו כבעלי הפרעות פסיכיאטריות. מחקר ה-EAGLES היה כזכור מחקר שבחן את הבטיחות של השימוש בטיפולי גמילה מעישון, אשר נמשך 12 שבועות, אקראי, כפול סמיות, תלת פלצבו (triple-dummy) .

תתר הקבוצה שבה בוצעה האנליזה הנוכחית כללה אוכלוסייה של 4092 משתתפים שהיו עם הפרעה פסיכוטית (n = 390), חרדה (n = 792), או הפרעות במצב רוח (n = 2910). הפרמטרים העיקריים של יעדי המחקר היו שכיחות של תופעות לוואי נוירופסיכיאטריות מתונות וחמורות (NPSAEs) ושיעורי התנזרות מתמשכת מעישון לאחר שבועות 9 עד 12 (9-12CAR).

החוקרים מדווחים על ששכיחות ה- NPSAE שנצפתה בטיפולים הייתה 5.1% עד 6.3% בקרב המטופלים עם הפרעה פסיכוטית, בין 4.6% ל -8.0% אצל אלו עם הפרעת חרדה ו בין 4.6% ל -6.8% אצל אלו עם הפרעת מצב רוח.

החוקרים מדווחים כי לא נמצא קשר בין varenicline או בין bupropion לעלייה משמעותית של NPSAEs ביחס ל- NRT או פלסבו בכל תת הקבוצת עם הפרעות פסיכיאטריות או הכל אחת מתתי הקבוצות (הפרעה פסיכוטית, חרדה או הפרעת מצב רוח) .

לטיפול הייתה השפעה מובהקת (((P <0.0001 על השגת 9-12CAR ללא עדות לאינטראקציה משמעותית (P = 0.24) להשפעת תת-אבחנה על תוצאות הטיפול .

שיעורי הפסקת העישון תחת טיפול ב- varenicline היו גבוהים יותר יותר מ- bupropion, NRT ופלסבו, כששיעורי הגמילה עם bupropion ו- NRT היו גבוהים יותר מפלסבו.

השוואות של יעילות יחסית של הטיפולים בקרב תת הקבוצה הראו שהסיכוי להשגת 9-12CAR לעומת פלסבו תחת טיפול ב- varenicline היה של יותר מפי 3.00 , של למעלה מ-1.90 עבור bupropion, ושל למעלה מ- 1.80 ל- NRT עבור כל תת הקבוצה שנבחנה.

מסקנת החוקרים היא ש-Varenicline, bupropion, ו-NRT הם טיפולים הנסבלים היטב ויעילים בקרב מבוגרים עם הפרעות פסיכוטיות, חרדה, והפרעות מצב הרוח. כמו כן, הם מדגישים כי האפקטיביות היחסית של varenicline, bupropion ו- NRT לעומת פלסבו לא הייתה שונה בקרב תת קבוצה זו לעומת כלל המשתתפים במחקר.

J Clin Psychopharmacol. 2019 Mar/Apr;39(2):108-116. 

הערת המערכת: לעיון בדיווח על מחקר ה-EAGLES שפורסם בשנת 2016 הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • הפרעות פסיכיאטרית אינן משפיעות על היעילות של Eptinezumab לטיפול במיגרנה כרונית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    הפרעות פסיכיאטרית אינן משפיעות על היעילות של Eptinezumab לטיפול במיגרנה כרונית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    נוכחות הפרעות פסיכיאטרית לא השפיעה על התועלת של Eptinezumab (ואייפטי) בחולים הסובלים ממיגרנה כרונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. החוקרים מסבירים כי מטרת המחקר הייתה לבחון אם הפרעות פסיכיאטריות עשויות להשפיע על התועלת של Eptinezumab כנגד מיגרנה כרונית. לצורך כך, הם השלימו את מחקר REVIEW […]

  • מכשירים נישאים מסייעים באיסוף נתוני שינה לזיהוי הסיכון לדחק (PLOS Digital Health)

    מכשירים נישאים מסייעים באיסוף נתוני שינה לזיהוי הסיכון לדחק (PLOS Digital Health)

    ירידה במשך זמן שינה כולל ועליה בקצב לב במנוחה, שונות קצב לב וקצב נשימה לילי ממוצע כפי שנקבע באמצעות חיישנים הנישאים במהלך השינה מצויים בקורלציה עם דיווח עצמי על רמות דחק בסטודנטים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLOS Digital Health. מדגם המחקר כלל 525 תלמידי מכללה בשנה הראשונה (גילאי 18-24 שנים) אשר […]

  • סיגריות אלקטרוניות עלולות להביא לעליה בסיכון לאי-ספיקת לב (מתוך כנס ה-American College of Cardiology)

    סיגריות אלקטרוניות עלולות להביא לעליה בסיכון לאי-ספיקת לב (מתוך כנס ה-American College of Cardiology)

    בקרב מבוגרים עם היסטוריה של סיגריות אלקטרוניות ייתכן סיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב, ללא תלות בשימוש מקביל בסיגריות, נרגילות, או סיגריות ללא-עשן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-American College of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד מחקרים מצביעים על סיכון לנזקים משנית לשימוש בסיגריות אלקטרוניות ומעידים כי אלו אינן בטוחות לשימוש […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

  • הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת בנשים עם היסטוריה של הריון במהלך גיל ההתבגרות. הסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד במקרים של היריון לפני גיל 16 שנים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות למעלה מ-2.2 מיליון נשים בין אפריל 1991 […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Iloperidone לטיפול בהפרעה דו-קוטבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Iloperidone לטיפול בהפרעה דו-קוטבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור טבליות Iloperidone לטיפול אקוטי באירועי מאניה או מעורבים על-רקע הפרעה דו-קוטבית במבוגרים. המומחים מסבירים כי Iloperidone הינו תכשיר הפועל כאנטגוניסט משולב לקולטן 5-HT2A ו-D2 והינו חלק ממשפחת תרופות אנטי-פסיכוטיות אטיפיות. התכשיר אושר לראשונה ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2009 לטיפול אקוטי במבוגרים עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה