Pregnancy

החלק הארי של נשים עם אפילפסיה יכולות להרות בהצלחה (מתוך כנס ה-AES)

למרות נתונים מהעבר שרמזו לפוריות ירודה בנשים עם אפילפסיה, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-72 מטעם ה-American Epilepsy Society עולה כי למעלה מ-90% מהנשים עם אפילפסיה מצליחות להרות.

החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי ממאגר מבוסס-אינטרנט. כל אישה עם אפילפסיה יכולה למלא סקר באינטרנט ולקבל חומר הדרכה אודות אמצעי מניעה בטוחים ויעילים. ממאגר זה, החוקרים הצליחו לאסוף את נתוני הפוריות של 978 נשים עם אפילפסיה, בגילאי 18-47 שנים. הנתונים כללו משתנים דמוגרפיים, טיפול נגד פרכוסים, אמצעי מניעה ונתוני פוריות.

החוקרים ביקשו לבחון שלושה תוצאים: שיעור הנשים שלא הצליחו להרות לאחר שנה של קיום יחסי מין לא-מוגנים; שיעור הנשים שלא הצליחו להרות או לשאת הריון עד ללידת חי, למעט הפלות; שיעור לידות-חי.

מדגם המחקר כלל 411 נשים שניסו להרות. מבין אלו, 373 נשים הרו 724 פעמים ואלו הסתיימו ב-445 לידות-חי. הגיל הממוצע בעת ההריון עמד על 24.9 שנים, אך גילאי הנשים שהרו נעו בין 14 שנים ועד 44 שנים.

מהנתונים עלה כי 72.6% מהנשים ילדו תינוק חי בהריון הראשון ו-89% מהנשים ילדו לפחות תינוק חי אחד במהלך שני ההריונות הראשונים שלהן.

מבין 411 הנשים, 38 ניסו אך לא הצליחו להרות לאחר שנה אחת (9.2%). מנגד, באוכלוסיה הכללית שיעורי הפרעות פוריות אלו עומדים על 6.4%.

עוד מדווחים החוקרים כי 20.7% מהנשים לא הצליחו להרות (38 נשים) או לא הצליחו להחזיק היריון עד ללידת תינוק חי (46 הריונות).

החוקרים גם בחנו את ההשפעה האפשרית של תרופות נוגדות-פרכוסים על הפוריות. הם השוו אי-נטילת טיפול זה אל מול טיפול מונותרפי או טיפול במספר תכשירים ובין אי-נטילת כל טיפול אל מול קבוצות ספציפיות של נוגדי-פרכוסים.

מהנתונים עלה כי בנשים תחת כל נוגד-פרכוסים, שיעורי הפרעות פוריות היו גבוהים כפליים, בהשוואה לאלו שלא נטלו תכשירים אלו (10.3% לעומת 4.2%), אם כי גודל המדגם בניתוח הביניים הנ”ל היה קטן מכדי להצביע על הבדל מובהק סטטיסטית.

גם שיעור ההפריות ואחזקת היריון עד ללידת תינוק חי היה גבוה כמעט כפליים בנשים תחת כל תכשיר נוגד-פרכוסים, בהשוואה לאלו שאל נטלו תכשירים אלו (22.2% לעומת 13.9%, סיכון יחסי של 1.79, p=0.08). השוואות של תכשירים מונותרפיים ספציפיים לטיפול במספר תכשירים לא הצביעו על הבדלים מובהקים סטטיסטית.

בנוסף, שיעור לידות-חי היה דומה בקרב נשים תחת כל טיפול נוגד-פרכוסים (73.9%), בהשוואה לאלו שלא נטלו כל נוגד-פרכוסים (79.1%).  עם זאת, כאשר החוקרים בחנו את ההשפעה של תרופות ספציפיות על הפוריות, הם מצאו כי בנשים תחת Lamotrigine תועד שיעור גבוה יותר משמעותית של לידות-חי, בהשוואה לאלו תחת Valproate (89.1% לעומת 63.3%, סיכון יחסי של 1.41, p=0.02).

החוקרים מסבירים כי לרופאים נושאים רבים לדון עם המטופלות שלהן הסובלות מאפילפסיה. בין הנושאים יש לכלול טיפול בפרכוסים, בטיחות וסכנות של נוגדי-פרכוסים פרטניים, כמו גם אמצעי מניעת היריון, נושא אשר לעיתים קרובות אינו זוכה להתייחסות מספקת.

מתוך כנס ה-AES

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טכנולוגית בריאות דיגיטלית לבישה לחולי אפילפסיה (NEJM)

    טכנולוגית בריאות דיגיטלית לבישה לחולי אפילפסיה (NEJM)

    לאנשים החיים עם אפילפסיה, כמו גם משפחותיהם ומטפליהם, אפילפסיה היא הפרעה בלתי צפויה, מאתגרת ולעתים קרובות גורמת לחששות, במיוחד בשליש מהאנשים עם אפילפסיה שיש להם התקפים למרות הטיפול הרפואי. סקירה זו מתוך ה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE סוקרת את ההתפתחויות העכשוויות, וכן את היתרונות ואת המגבלות של טכנולוגיית בריאות דיגיטלית לבישה המיועדת לחולי אפילפסיה.  פציעות […]

  • טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים בגיל הפוריות עם אפילפסיה כללית אידיופטית, החלפת טיפול תרופתי מ-Valproate ל- Levetiracetamלעומת Lamotrigine מפחיתה את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר 24 חודשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה כללית אידיופטית הינה צורה נפוצה של אפילפסיה ומהווה 15-20% מהמקרים, עם שכיחות מעט […]

  • האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatric עולה כי תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויים להפחית את הסיכון לצפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות, הודות להשפעה של הוויטמין על תפקודי דרכי אוויר. החוקרים השלימו ניתוח מדדי FEF (או Forced Expiratory Flow) של ילדים שנכללו במחקר אקראי שבעבר מצא כי תוספי ויטמין C, בשילוב עם ייעוץ להפסקת עישון, […]

  • חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    בנשים עם הופעה של סוכרת הריונית לפני שבוע 20 להיריון ייתכנו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לנשים עם הופעה מאוחרת של סוכרת הריונית שגם החלו טיפול לאחר 24-28 שבועות הריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ארגון הבריאות העולמי תומך בטיפול בסוכרת הריונית לאחר 24-28 שבועות הריון, אך מחקר TOBOGM הצביע על שיעור […]

  • חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    טיפול ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) כנגד לופוס או דלקת מפרקים שגרונית במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינו מביא לעליה משמעותית בסיכון למומים מולדים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Hydroxychloroquine מומלץ לטיפול בנשים הרות עם מחלות ריאומטיות, כולל לופוס ודלקת מפרקים שגרונית. עם זאת, בשנת 020 פורסם מחקר גדול […]

  • אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology עולה קשר בין אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם ובין סיכון מוגבר לסיבוכים בלידה ותחלואה בילדות, כולל הפרעות נשימתיות, מטבוליות, מחלות מערכת עצבים מרכזית ומחלות נוספות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הידראדניטיס סופורטיבה מלווה בשכיחות מוגברת של תחלואה בנשים בגיל הפוריות וסיבוכי הריון, אך ההשפעות […]

  • הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת בנשים עם היסטוריה של הריון במהלך גיל ההתבגרות. הסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד במקרים של היריון לפני גיל 16 שנים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות למעלה מ-2.2 מיליון נשים בין אפריל 1991 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה