Physical Activity

עליה במספר הצעדים היומי מלווה בירידה בסיכון לתמותה בנשים (JAMA Intern Med)

הליכה פעילות גופנית

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine עולה כי צעידה של 4,400 צעדים ביום עשויה להפחית את הסיכון לתמותה מכל-סיבה בקרב נשים מבוגרות. הסיכון לתמותה ירד עם עליה במספר הצעדים היומי, עם התייצגות של התועלת לאחר 7,500 צעדים ביום.

להערכת ההשפעה של מספר הצעדים היומי על המצב הבריאותי, החוקרים בחנו את הנתונים מתת-קבוצה של נשים שלקחו חלק במחקר Womens Health Study, מחקר אקראי להערכת ההשפעה של אספירין במינון נמוך וויטמין E על מניעת מחלות סרטן ומחלות לב וכלי דם בנשים בגילאי 45 שנים ומעלה.

כאשר המחקר הגדול הסתיים, החוקרים הזמינו את הנשים להשתתף במחקר עוקבה תצפיתי, אשר נערך בין 2011-2015. המשתתפות נשאו מדי האצה (אקטיגרף) למדידה אובייקטיבית של מספר הצעדים במהלך שבוע.

הסקירה כללה 16,741 נשים עם נתונים זמינים אודות מספר הצעדים היומי, אשר הקפידו על נשיאת המד האמור. גיל המשתתפות במחקר עמד על 72 שנים, מספר הצעדים הממוצע עמד על 5,499 צעדים ביום. החוקרים עקבו אחר הנשים לאורך תקופה ממוצעת של 4.3 שנים, כאשר בתקופה זו הלכו לעולמן 504 נשים.

לאחר תקנון לגיל, משך זמן נשיאת האקטיגרף, הרגלי עישון, צריכת אלכוהול, מצב בריאות כללי ועשרה גורמים שנקשרו עם הסיכון לממאירות או מחלות לב וכלי דם, הסיכון לתמותה מכל-סיבה ירד משמעותית עם עליה במספר הצעדים היומי.

בהשוואה לנשים בהם תועד מספר הצעדים הקטן ביותר (חציון של 2,718 צעדים ביום), באלו שצעדו 4,363 צעדים ביום נרשמה ירידה של 41% בסיכון לתמותה מכל-סיבה. סיכון זה ירד ב-46% בקרב נשים שצעדו 5,905 צעדים ביום וב-58% עם 8,442 צעדים ביום.

הסיכון לתמותה מכל-סיבה ירד באופן פרוגרסיבי ב-15% עם כל 1,000 צעדים נוספים ביום. עם זאת, התועלת התייצבה לאחר כ-7,500 צעדים/יום.

מהערכת עצימות הצעד ותקנון למספר הצעדים ביום עלה כי לעצימות הצעדים לא הייתה השפעה גדולה על התמותה, רמז לכך שמספר הצעדים בהליכה ולא עצימות ההליכה, עשויים להיות חשובים יותר בהשפעה על הסיכון לתמותה בנשים מבוגרות.

JAMA Intern Med. Published online May 29, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    לאורך זמן, פעילות גופנית סדירה בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע מלווה בשיעורים נמוכים משמעותית של אינסומניה ומשך שינה טוב יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ Open. מדגם המחקר כלל 4,339 מבוגרים בגילאי 39-67 שנים (48% גברים) מ-21 מרכזין בתשע מדינות שלקחו חלק בסקר European Community Respiratory Health Survey (או ECRHS III). […]

  • האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    בחולים שבריריים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג NSTEMI (או Non-ST-Elevation Myocardial Infarction) גישה פולשנית ראשונית עשויה להיות מלווה בנזק מוקדם עם תועלת מאוחרת ובסופו של דבר בעלת השפעה ניטרלית על הישרדות החולים לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר MOSCA-FRAIL נערך ב-13 בתי חולים בספרד וכלל […]

  • מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    במבוגרים עם מדד מסת גוף גבוה יותר ויחס היקף מותניים לירך גבוה יותר שכיחות גבוהה יותר של דיכאון חמור יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין עודף-משקל והשמנת-יתר ובין דיכאון. עם זאת, אין מחקרים להערכה אם קשר זה אינו תלוי […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • סוכנות התרופות האירופית אישרה תכשיר עיני של Bevacizumab לטיפול בניוון מקולארי (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית אישרה תכשיר עיני של Bevacizumab לטיפול בניוון מקולארי (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית (European Medicines Agency) העניקה אישור שיווק ל Bevacizumab-vikg לטיפול בניוון מקולארי גילי ניאווסקולארי. התכשיר פותח כפורמולה עינית ספציפית במטרה להתגבר על השימוש השנוי במחלוקת מעבר להתוויות המאושרות במוצרי Bevacizumab הזמינים כיום לטיפול בניוון מקולארי גילי רטוב. ההחלטה של הסוכנות התקבלה בעקבות עמדה חיובית של ועידת CHMP (או Committee for Medicinal Products for […]

  • מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    חוסר ההתמדה בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים הינו בעיה ידועה ביעילות הטיפול, וזו בולטת במיוחד בהקשר של תרגילים לטיפול בסחרחורות ובעיות שיווי משקל (שיקום ווסטיבולרי). חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ניתחו מהם החסמים לתרגולים הביתיים וחזרו עם התשובות - ועם עצות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת המוביל בפיזיותרפיה Journal of Neurologic Physical Therapy.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה