Physical Activity

איגוד ה-AHA ממליץ על הפחתת היקף זמן מסך ופעילות יושבנית בילדים (Circulation)

בכל הנוגע להשמנה בילדות, אורח חיים יושבני עשוי להיות הגורם החשוב ביותר אותו ההורים יכולים לשנות, בפרט דרך ניהול זמן המסך של הילדים, כך לפי ועדת מומחים חדשה מטעם ה-AHA (American Heart Association). בפרט, הועדה ממליצה על הסרת מכשירי טלוויזיה ומסכים אחרים מחדרי השינה ולא לאפשר זאת בזמן ארוחות, לצד עידוד משחקים בחוץ והקפדה של ההורים על זמן מסך הולם ע”י אימוץ התנהגויות אלו בעצמם.

המומחים כותבים כי חלו שינויים דרמטיים באופי השימוש במסכים אלו בשעות הפנאי במהלך עשר השנים האחרונים וההתנהגויות שלנו גם די שונות. אורח חיים יושבני הינו יותר מאי ביצוע פעילות גופנית וכולל זמן בו צופים הילדים בטלוויזיה, קוראים ונוסעים במכונית. הגדלת זמן יושבני, כולל זמן מסך וזמני ישיבה, מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב, סוכרת והשמנה.

מאחר וכיום ישנם מכשירים ניידים, ניתן היה לצפות כי ישתמשו בהם תוך כדי הליכה או תנועה, אך אורח החיים היושבני עדיין קיים וכיום לומדים יותר ויותר אודות ההשלכות של מסכים רבים בסביבה, דוגמת מכשירי טלוויזיה ומכשירי טלפון.

הועדה בחנה מחקר שפורסם לאחרונה בנושא אורח חיים יושבני, השמנה בילדות, מחלות לב והתערבויות שהובילו לשינוי זמני מסך. הם מציינים כי צפייה מסורתית בטלוויזיה בבית פחתה בקרב ילדים ומתבגרים, אך זמן המסך עלה, כאשר הילדים משתמשים יותר במכשירים אחרים בבית בכדי לצפות בסרטים או משתמשים ברשת לצפיה בסרטונים, משחקים או שיחות עם אחרים.

מסקר משנת 2015 עלה כי בארצות הברית, בני נוער מבלים 6 שעות ו-40 דקות ביום מול מסכים, כולל כשעתיים מול הטלוויזיה, כאשר ילדים קטנים יותר בילו למעלה מ-4.5 שעות ביום מול מסכים. זמני המסך עולים משמעותית כאשר הילדים נכנסים לשנות העשרה, עם זמני מסך מעט ארוכים יותר בקרב בנות ובקרב בני מיעוטים.

מחקרים קודמים מצאו כי הפחתת זמן מסך, הן בבית הספר והן בבית, מפחיתה התנהגות יושבנית. ההתערבויות המוצלחות ביותר כללו מעורבות רבה יותר של ההורים ושינויים מבניים בסביבה הביתית.

בסופו של דבר, חברי הועדה מטעם ה-AHA מאמינים כי מחקרים בעתיד יבחנו את זמן המסך הספציפי ויספקו הנחיות ספציפיות לכל מכשיר. כמו כן, מדענים חייבים לבחון את הדפוסים החדשים של צפייה מופרזת בטלוויזיה (Binge) ושימוש במספר מכשירים בו-זמנית.

Circulation 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    מתוצאות מחקר SUMMIT שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולות עדויות המאשרות את הקשר בין חשיפה לגובה רב ובין הופעת הפרעות קצב לב, כאשר למעלה מאחד מכל שלושה נבדקים בריאים פיתחו ברדיאריתמיה או טכיאריתמיה בזמן טיפוס על הר אוורסט. היפוקסמיה עורקית, הפרעות אלקטרוליטיות ונשימה פריודית מעלים את הסיכון להפרעות קצב לב בגובה רב. במחקר SUMMIT נכללו […]

  • פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    לאורך זמן, פעילות גופנית סדירה בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע מלווה בשיעורים נמוכים משמעותית של אינסומניה ומשך שינה טוב יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ Open. מדגם המחקר כלל 4,339 מבוגרים בגילאי 39-67 שנים (48% גברים) מ-21 מרכזין בתשע מדינות שלקחו חלק בסקר European Community Respiratory Health Survey (או ECRHS III). […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

    מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

     מפגש יחיד של התערבות טל-רפואה המשלבת מיינדפולנס עם חמלה מפחית משמעותית תחושת דחק ותסמיני דיכאון וחרדה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. החוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל 91 משתתפים בגילאי 18-70 שנים מהקהילה ואוניברסיטת טקסס באוסטין, אשר היו במעקב בין 2020 עד 2021. כל המשתתפים התבודדו בביתם בתקופת המחקר וציינו כי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה