Physical Activity

פעילות גופנית לפני ניתוח להסרת גידול ריאתי מפחיתה משמעותית את הסיבוכים לאחר ניתוח (British Journal of Sports Medicine)

מאת ד”ר אלינור מוסרי-בריסקין

פעילות גופנית סדירה לפני ניתוח אונקולוגי ריאתי מפחיתה את הסיכון לסיבוכים בתר-ניתוחיים בכחצי, ומצמצמת את משך האשפוז בכשלושה ימים. כך על פי אנליזה שפורסמה ב British Journal of Sports Medicine בפברואר 2018.

האנליזה כללה מטה-אנליזות וסקירות סיסטמיות אשר עסקו ביעילות פעילות גופנית טרם הניתוח במטופלים אונקולוגים. החיפוש נעשה ב MEDLINE, Embase ו PEDro. תוצאי המחקרים שנבדקו היו סיבוכים בתר-ניתוחיים, משך אשפוז ואיכות החיים.

באנליזה הוכללו 17 מחקרים אשר כללו 806 מטופלים, אשר סבלו מאחד מתוך שישה סוגי גידול ממאיר ועברו ניתוח להסרתם (סרטן המעי הגס, גרורות כבדיות ממקור של סרטן המעי הגס, סרטן הושט, סרטן ריאות, סרטן הפה, סרטן הערמונית). מספר המשתתפים בכל מחקר נע בין 15 ל 151 משתתפים. גיל המטופלים הממוצע היה 63.3. משך הפעילות הגופנית שבוצעה לפני הניתוח נע בין 1 ל 4 שבועות, ורוב המשתתפים ביצעו פעילות גופנית במשך שבועיים.

ממצאי האנליזה עבור מטופלים אשר עברו ניתוח להסרת גידול ריאתי הראו כי פעילות גופנית טרם הניתוח הפחיתה באופן מובהק את הסיבוכים הבתר ניתוחיים (RR 0.52, CI 0.36-0.74) ומשך האשפוז בבית החולים (mean difference 2days, CI 2.35-6.35). במחקרים שבדקו את סרטן הערמונית או סרטן הפה, נמצא כי פעילות גופנית שיפרה את איכות החיים. לא נמצא אפקט חיובי לפעילות גופנית פרה-אופרטיבית במחקרים שבדקו את סרטן הושט, סרטן המעי הגס וסרטן המעי הגס עם גרורות לכבד.

מסקנת החוקרים היתה כי פעילות גופנית טרם ניתוח אונקולוגי בחולי סרטן הריאה היה יעיל בהפחתת סיבוכים בתר-ניתוחיים ומשך האשפוז לאחר הניתוח. עם זאת, השפעת פעילות גופנית המבוצעת טרם ניתוחים אונקולוגים אחרים איננה ודאית ממחקר זה ויש צורך במחקרים נוספים.

Preoperative exercise halves the postoperative complication rate in patients with lung cancer: a systematic review of the effect of exercise on complications, length of stay and quality of life in patients with cancer. British Journal of Sports Medicine. February 7, 2018.

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    לאורך זמן, פעילות גופנית סדירה בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע מלווה בשיעורים נמוכים משמעותית של אינסומניה ומשך שינה טוב יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ Open. מדגם המחקר כלל 4,339 מבוגרים בגילאי 39-67 שנים (48% גברים) מ-21 מרכזין בתשע מדינות שלקחו חלק בסקר European Community Respiratory Health Survey (או ECRHS III). […]

  • מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    במבוגרים עם מדד מסת גוף גבוה יותר ויחס היקף מותניים לירך גבוה יותר שכיחות גבוהה יותר של דיכאון חמור יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין עודף-משקל והשמנת-יתר ובין דיכאון. עם זאת, אין מחקרים להערכה אם קשר זה אינו תלוי […]

  • האם טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי משפר הישרדות חולים עם NSCLC? (מתוך JAMA Oncology)

    האם טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי משפר הישרדות חולים עם NSCLC? (מתוך JAMA Oncology)

    בהשוואה לטיפול כימותרפי, טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי הוביל לשיעורי הישרדות ללא-אירועים טובים יותר ושיעורי תגובה מלאה גבוהים יותר, אם כי לא תועד שיפור בהישרדות הכוללת של חולים עם סרטן ריאות לא-נתיח מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם ביטוי PD-L1 קטן מ-1%, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. מנהל המזון והתרופות […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    חוסר ההתמדה בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים הינו בעיה ידועה ביעילות הטיפול, וזו בולטת במיוחד בהקשר של תרגילים לטיפול בסחרחורות ובעיות שיווי משקל (שיקום ווסטיבולרי). חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ניתחו מהם החסמים לתרגולים הביתיים וחזרו עם התשובות - ועם עצות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת המוביל בפיזיותרפיה Journal of Neurologic Physical Therapy.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה