Neonatology other

הטיפול ביילודים לאחר חשיפה תוך-רחמית לכוריואמניוניטיס (BMC Pediatrics) והערת עורך נאונטולוגיה , ד”ר ברזילי

זיהום מי שפיר (Chorioamnionitis) הינו גורם סיכון משמעותי להופעה מוקדמת של אלח-דם ביילודים, אבל במרבית היילודים ללא-תסמינים שנחשפו לזיהום מי שפיר במהלך החיים העובריים אין צורך בטיפול אנטיביוטי. מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMC Pediatrics עולה כי מדדי ספירת דם מלאה ומעקב קליני יכולים לסייע בניבוי אלח-דם ביילודים אלו ולחסוך טיפול אנטיביוטי מיותר.

החוקרים השלימו סקירה רטרוספקטיבית של הרשומות הרפואיות של יילודים אשר נולדו במהלך שנת 2013 לאחר לפחות 35 שבועות הריון ונחשפו במהלך ההיריון לכוריואמניוניטיס. הם בחנו את היחס בין נויטרופילים לא-בשלים ובין כלל הנויטרופילים והגדירו יחס IT (Immature:Total Neutrophils) כחשוד בנוכחות ערך של 0.3 ומעלה.

מבין 275 יילודים עם היסטוריה של זיהום מי שפיר אצל האם, 36 קיבלו טיפול אנטיביוטי בשל אפשרות של אלח-דם. מבין אלו, 21 יילודים קיבלו טיפול אנטיביוטי למשך למעלה מ-48 שעות בשל סימנים קליניים לזיהום; רק ביילוד אחד הייתה עדות לתרבית דם חיובית. כל 21 היילודים פיתחו תסמינים טרם התחלת טיפול אנטיביוטי. בשישה יילודים תועדה החמרה של יחס IT.

ממצאים אלו מעידים כי ניתן היה להימנע בבטחה מתן טיפול אנטיביוטי אמפירי ב-87% מהיילודים עם היסטוריה של זיהום מי שפיר אצל האם. 81.5% מהיילודים הגיעו לביקורת בתוך מספר ימים ובגיל שבועיים עם צוות הרופאים בבית החולים ולא תועדו אשפוזים חוזרים בשל חשד לאלח-דם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי באוכלוסיית החולים שנכללו במחקר, השימוש במדדים זמינים מספירת דם מלאה, בשילוב עם מעקב קליני, עשוי לסייע בחיזוי אלח-דם ביילודים לאחר חשיפה תוך-רחמית לזיהום מי שפיר ולחסוך בבטחה טיפול אנטיביוטי מיותר.

BMC Pediatrics 2019 August 13, 19 (1): 282

הערות עורך נאונטולוגיה , ד”ר ברנרד ברזילי :

מחקר זה מצטרף למחקרים רבים אחרים שהתפרסמו לאחרונה ומטרתם לצמצם את הטיפול באנטיביוטיקה ומצד שני לעשות זאת בצורה בטוחה מבלי להעלות את הסיכון לאוכלוסיית המטופלים.

במחקר קודם נתגלה כי למרות שההמלצה היתה לטפל אנטיביוטית בכל הילודים שנולדו לאמהות עם כוריואמניוניטיס, הרי שבפועל רק 13.5% מהם אכן טופלו. לא נמצא סיכון יתר או פגיעה כלשהי באלו שלא טופלו. מחקר זה מנסה לגבש המלצות המתבססות על בדיקה קלינית ועל ס”ד (ובעיקר על ה- I/T ratio) כמדדים שיוכלו להבחין בין אלה הזקוקים לטיפול לאילה שלא. הם טיפלו על סמך הקליניקה ויחס I/T רק בפחות מ-5% מן הילודים שלאימהותיהם היה כוריואמניוניטיס ולא פספסו אף ילד. נקודה למחשבה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatric עולה כי תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויים להפחית את הסיכון לצפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות, הודות להשפעה של הוויטמין על תפקודי דרכי אוויר. החוקרים השלימו ניתוח מדדי FEF (או Forced Expiratory Flow) של ילדים שנכללו במחקר אקראי שבעבר מצא כי תוספי ויטמין C, בשילוב עם ייעוץ להפסקת עישון, […]

  • חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    בנשים עם הופעה של סוכרת הריונית לפני שבוע 20 להיריון ייתכנו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לנשים עם הופעה מאוחרת של סוכרת הריונית שגם החלו טיפול לאחר 24-28 שבועות הריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ארגון הבריאות העולמי תומך בטיפול בסוכרת הריונית לאחר 24-28 שבועות הריון, אך מחקר TOBOGM הצביע על שיעור […]

  • חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    טיפול ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) כנגד לופוס או דלקת מפרקים שגרונית במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינו מביא לעליה משמעותית בסיכון למומים מולדים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Hydroxychloroquine מומלץ לטיפול בנשים הרות עם מחלות ריאומטיות, כולל לופוס ודלקת מפרקים שגרונית. עם זאת, בשנת 020 פורסם מחקר גדול […]

  • אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology עולה קשר בין אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם ובין סיכון מוגבר לסיבוכים בלידה ותחלואה בילדות, כולל הפרעות נשימתיות, מטבוליות, מחלות מערכת עצבים מרכזית ומחלות נוספות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הידראדניטיס סופורטיבה מלווה בשכיחות מוגברת של תחלואה בנשים בגיל הפוריות וסיבוכי הריון, אך ההשפעות […]

  • הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת בנשים עם היסטוריה של הריון במהלך גיל ההתבגרות. הסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד במקרים של היריון לפני גיל 16 שנים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות למעלה מ-2.2 מיליון נשים בין אפריל 1991 […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה