Neonatology other

הנקה ממושכת מלווה בסיכון נמוך יותר למחלת כבד שומני (J Hepatol)

בקרב אימהות שהניקו במשך לפחות שישה חודשים תתכן הצטברות מעטה יותר של שומן בכבד וסיכון נמוך יותר למחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מארצות הברית, שפורסמו בכתב העת Journal of Hepatology.

המחקר הנוכחי התמקד בהשפעה של הנקה על הסיכון למחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול. לצורך כך, החוקרים עקבו אחר 844 נשים במשך 25 שנים לאחר שילדו. הנשים לקחו חלק במחקר Coronary Artery Risk Development in Young Adults והשלימו הערכה כאשר הצטרפו למחקר בשנים 1985 ו-1986, ונשאלו אודות הנקה לאחר כל לידה נוספת ובתום המחקר השלימו בדיקת CT להערכת נוכחות שומן בכבד.

בסיכומו של דבר, 32% מהן דיווחו על הנקה במשך עד חודש אחד, 25% דיווחו על הנקה במשך 1-6 חודשים ו-43% דיווחו כי הניקו את ילדיהן במשך לפחות שישה חודשים.

עד לתום המחקר, גיל הנשים הממוצע עמד על 49 שנים. החוקרים מדווחים כי 44 נשים (6%) פיתחו מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול. בקרב נשים שהניקו את ילדיהן לאורך לפחות שישה חודשים תועד סיכוי נמוך ב-52% להתפתחות מחלת כבד, בהשוואה לאלו שהניקו במשך פחות מחודש אחד.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים בעדויות קודמות שתמכו בהנקה כגורם המספק הגנה גם על בריאות האם. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי לקבוע אם הנקה עשויה להפחית את חומרת מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול בנשים בסיכון גבוה.

J Hepatol 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול באספירין במינון נמוך עשוי להפחית תכולת שומן כבדי בחולים עם מחלת כבד שומני (JAMA)

    טיפול באספירין במינון נמוך עשוי להפחית תכולת שומן כבדי בחולים עם מחלת כבד שומני (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול יומי באספירין במינון נמוך בחולים עם מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית עשוי להפחית משמעותית תכולת שומן כבדי לאחר שישה חודשים, בהשוואה לפלסבו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אספירין מהווה אפשרות טיפול מבטיחה ובעלות נמוכה לטיפול במחלת כבד על-רקע הפרעה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין עליה במשך הנקה בנשים עם היסטוריה של סוכרת הריונית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ושיפור פרופיל תפקודי הקרישה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנקה מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באם. מאחר […]

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • טיפול במעכבי SGLT-2 עשוי להביא לנסיגה במחלת כבד על-רקע הפרעה מטבולית בחולי סוכרת (JAMA Int Med)

    טיפול במעכבי SGLT-2 עשוי להביא לנסיגה במחלת כבד על-רקע הפרעה מטבולית בחולי סוכרת (JAMA Int Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מדווחים חוקרים מדרום קוריאה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול במעכבי SGLT-2 (או Sodium Glucose Cotransporter 2) עשוי להביא לנסיגה במחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (אשר כונתה בעבר מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול) בחולים עם סוכרת מסוג 2 ו-MASLD (או Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה