Multiple myeloma

השוואת טיפול אחזקה ב-Lenalidomide אל מול מעקב בלבד בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה (The Lancet Oncology)

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול אחזקה ב- Lenalidomide(רבלימיד) הביא לשיפור משמעותי בהישרדות ללא-התקדמות בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה, בהשוואה לגישת מעקב בלבד. עם זאת, טיפול זה לא הביא לשיפור ההישרדות הכוללת בכלל אוכלוסיית המחקר.

מחקר Myeloma XI הינו מחקר אקראי, בתווית-פתוחה, בשלב 3, עם שלושה שלבי הקצאה האקראית, אז בוצע ב-110 בתי חולים באנגליה, וויילס וסקוטלנד. במסגרת המחקר נערכו שלוש הקצאות אקראיות אפשריות: טיפול אינדוקציה (הקצאה לפי התאמה להשתלה); טיפול מוגבר (הקצאה לפי תגובה לטיפול אינדוקציה); וטיפול אחזקה. במאמר זה מדווחים החוקרים על תוצאות ההקצאה לטיפול אחזקה.

החולים שחולקו באקראי לטיפול אחזקה היו בגילאי 18 שנים ומעלה, עם מיאלומה נפוצה תסמינית או לא-מפרישה, לאחר שהשלימו את טיפול האינדוקציה לפי הפרוטוקול והשיגו לפחות תגובה מינימאלית לפרוטוקול הטיפול, כולל Lenalidomide. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול אחזקה ב- Lenalidomide או למעקב בלבד. תוצאי הסיום העיקריים המשולבים כללו הישרדות ללא-התקדמות המחלה והישרדות כוללת, כפי שעלה מניתוח לפי כוונה לטפל.

בתקופה שבין ינואר 2011 ועד אוגוסט 2017 נבחנו 1,917 חולים להתאמה לשלב טיפול אחזקה במסגרת המחקר. החוקרים סיווגו 1,137 חולים לטיפול אחזקה ב- Lenalidomide ו-834 חולים חולקו לגישת מעקב בלבד.

לאחר חציון מעקב לש 31 חודשים, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 39 חודשים עם Lenalidomide ועל 20 חודשים עם מעקב בלבד (יחס סיכון של 0.46, P<0.0001) ושיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שלוש שנים עמדו על 78.6% עם Lenalidomide לעומת 75.8% עם מעקב בלבד (יחס סיכון של 0.87, הבדל שאינו מובהק-סטטיסטית עם P=0.15).

ההישרדות ללא-התקדמות השתפרה עם Lenalidomide לעומת מעקב בלבד בכל תתי הקבוצות שנבחנו במחקר. מניתוח לפי תתי-קבוצות על-פי התאמה להשתלה עלה כי שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שלוש שנים באלו שהיו מועמדים להשתלה עמדו על 87.5% בקבוצת הטיפול ב- Lenalidomide ועל 80.2% בקבוצת המעקב (יחס סיכון של 0.68, p=0.014) ובחולים שלא היו מועמדים להשתלה עמדו שיעורים אלו על 66.8% ו-69.8%, בהתאמה (יחס סיכון של 1.02, הבדל שאינו מובהק סטטיסטית עם p=0.88).

בקבוצה לפי סיכון ציטוגנטי, בחולים בסיכון סטנדרטי, שיעורי ההישרדות לאחר שלוש שנים עמדו על 86.4% בקבוצת Lenalidomide, לעומת 81.3% בקבוצת המעקב, ובחולים בסיכון-גבוה, שיעורים אלו עמדו על 74.9% ו-63.7%, בהתאמה; בחולים בסיכון אולטרה-גבוה שיעורים אלו עמדו על 62.9% לעומת 43.5%. מאחר ותוצאות ניתוח זה לא היו בעלות עוצמה מספקת, יש להתייחס לממצאים במשנה זהירות.

תופעות הלוואי הנפוצות בדרגה 3/4 בחולים שנטלו Lenalidomide כללו תופעות המטולוגיות, בהן נויטרופניה (33%), תרומבוציטופניה (7%) ואנמיה (4%). אירועים חריגים חמורים דווחו ב-494 חולים (45%) מבין 1,097 החולים שטופלו ב- Lenalidomide, בהשוואה ל-150 חולים (17%) מבין 874 חולים בקבוצת המעקב בלבד. האירועים החריגים החמורים הנפוצים ביותר כללו זיהומים בשתי הקבוצות.

במהלך טיפול האחזקה תועדו 460 מקרי תמותה, 231 מקרי בקבוצת Lenalidomide (21%) ו-226 מקרים (27%) בקבוצת המעקב בלבד. לא תועדו מקרי תמותה על-רקע הטיפול ב- Lenalidomide.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים במתן Lenalidomide לחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. עם זאת, למרות השיפור בהישרדות ללא-התקדמות המחלה, לא תועד שיפור בהישרדות הכוללת. פרופיל הבטיחות של התרופה והתוצאות המעודדות בניתוח לפי תתי-קבוצות של חולים בכל קבוצות הסיכון הציטו גנטי תומך בהשלמת מחקרים נוספים להערכת טיפול אחזקה ב- Lenalidomide במקרים אלו.

The Lancet Oncology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Benralizumab (פסנרה) לטיפול באסתמה חמורה בילדים בגילאי 6-11 שנים, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת אסטרה-זנקה. הטיפול בפסנרה אושר לראשונה בשנת 2017 כטיפול אחזקה נוסף במקרים של אסתמה אאזנופילית חמורה בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה. האישור למתן הטיפול לילדים בגילאי 6-11 שנים מבוסס על […]

  • מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן טיפול מוקדם ב- Erenumab (איימוביג) מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה, בהשוואה למתן טיפול תרופתי פומי ולא-סלקטיבי למניעת מיגרנה בחולים עם מיגרנה אפיזודית עמידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. מחקר APPRAISE הינו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, אקראי, שלב 4, בן 12 חודשים, אשר כלל 621 מבוגרים (גיל ממוצע של 41 שנים, […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

  • טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    מתן טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות בהשוואה לטיפול תוך-ורידי במינון גבוה של מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר בתוך 30 ימים בחולים בסיכון גבוה לדימום מכיב פפטי שהשיגו שליטה אנדוסקופית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היעילות של Vonoprazan כאפשרות טיפול שאינה-נחותה לעומת מעכבי תעלות מימן הוכחה במגוון מחלות תלויות-חומצה, […]

  • האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    ממאירויות משניות תועדו ב-4.3% מכלל דיווחי אירועים חריגים בקרב חולים לאחר טיפול Chimeric Antigen Recpetor T-Cell (או CAR T), כאשר ממאירויות של תאי T היוו רק 0.15% מכלל הדיווחים ו-3.54% מכלל הממאירויות הראשוניות הנוספות, כך עולה מניתוח נתוני אירועים חריגים שדווחו למנהל המזון והתרופות האמריקאי כפי שפורסם במאמר בכתב העת Blood. במהלך חודש נובמבר בשנת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה