Congestive heart failure

האם טיפול ב-Sacubitril/Valsartan מספק הגנה מפני הפרעות קצב? (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation כותבים מומחים כי ל- Sacubitril/Valsartan(אנטרסטו) תתכן השפעה אנטי-אריתמית, מאפיין העשוי לעמוד בבסיס הפחתת הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית או אשפוז עקב אי-ספיקת לב בחולי אי-ספיקת לב, בהשוואה לטיפול במעכבי ACE.

הכותבים מסבירים כי Sacubitril/Valsartan הינו הטיפול הראשון ממשפחת ARNi (Angiotensin Receptor Neprilysin Inhibitor) ובמחקר PARADIGM-HF (Prospective Comparison of ARNi with ACEi to Determine Impact on Global Mortality and Morbidity in Heart Failure), שפורסם בשנת 2014, הטיפול לווה בירידה של 20% בסיכון לתמותה קרדיווסקולארית או אשפוז עקב אי-ספיקת לב בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד, בהשוואה לטיפול ב-Enalapril. באותו מחקר, מרבית מקרי התמותה (80%) נבעו מסיבות קרדיווסקולאריות, כאשר תמותה פתאומית הייתה הגורם הנפוץ ביותר לתמותה קרדיווסקולארית (44.8%) ולאחריה החמרת אי-ספיקת לב (26.5%).

הירידה בתמותה עם Sacubitril/Valsartan הייתה דומה בהערכת מקרי מוות פתאומי או כשלון משאבה (ירידה יחסית בסיכון של 20% ו-21%, בהתאמה), אם כי לא תועדה השפעה בולטת על היארעות פרפור פרוזדורים. ממצאים אלו משכנעים עוד יותר אם לוקחים בחשבון את העובדה שמרבית המשתתפים במחקר PARADIGM-HF קיבלו טיפול אופטימאלי לפי ההנחיות, בתרופות שכבר הוכחו כמפחיתות תמותה ומוות לבבי; 93% מהחולים נטלו חסמי ביתא ו-55% נטלו אנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים.

הירידה בתמותה פתאומית עם Sacubitril/Valsartan לא הייתה תלויה בהגנה משנית להתקני ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator), שהיו קיימים ב-15% מהחולים במחקר.

המנגנון בו Sacubitril/Valsartan הפחית עוד את התמותה ומקרי מוות פתאומי, כאשר ניתן בשילוב עם תכשירים אחרים שהוכחו כיעילים, אינו מובן במלואו. לתכשירים ממשפחת ARNi מנגנון פעולה מורכב, הכולל מספר מסלולים ביולוגיים, המשלבים את השפעות עיכוב Neprilysin וחסימת קולטן Angiotensin-II.

שילוב מסלולי הפעילות עשויה להביא להפעלת מעברי אותות, המעודדים הרחבת כלי דם, שיתון, עיכוב מערכת רנין-אנגיוטנסין ומערכת סימפטטית, וחשוב מכל, הפחתת דלקת לבבית, מוות תאי, היפרטרופיה ופיברוזיס, עם אפשרות להסגת או הפחתת רימודלינג של חדר שמאל.

יש עדויות מוקדמות לפיהן ל Sacubitril/Valsartan יש השפעות אנטי-אריתמיות, לאחר שמחקר קודם מצא כי בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד, לאחר השתלת ICD עם אפשרות ניטור מרחוק, הטיפול ב- Sacubitril/Valsartan לווה בהפחתת פעימות חדריות מוקדמות, הפחית אירועי הפרעות קצב חדריות לא-ממושכות ומכות ICD הולמות, בהשוואה לטיפול קודם במעכבי ACE או ARB.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור הממצאים הללו ולמצוא מענה לשאלות אחרות, דוגמת השפעות Sacubitril/Valsartan על הפרעות קצב פרוזדוריות, סיבוך שלא היה פחות נפוץ במחקר PARADIGM-HF.

Circulation. 2018;138(6):551-553

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה