Cataract

האם תזונה בריאה מפחיתה את הסיכון לקטרקט? (מתוך כנס ARVO)

תזונה בריאה מלווה בסיכון מופחת לקטרקט מסוג ARNC (Age-Related Nuclear Cataract), כך מדווחים חוקרים מבריטניה, בעקבות תוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Association for Research in Vision and Ophthalmology.

החוקרים בחנו 757 נשים תאומות לבנות ממדגם TwinUK Cohort; גיל הנשים הממוצע עמד על 62 שנים. כל המשתתפות השלימו שאלוני תזונה להערכת הרגלי התזונה, השלימו בדיקות עיניים וסיפקו דגימות צואה.

החוקרים דירגו את צילומי העדשות של הנבדקות באמצעות מדד מותאם להערכת ARNC; הם בחנו את המיקרוביום על-בסיס דגימות הצואה ולפי OTU (Operational Taxonomic Units); וחישבו את מדדי Healthy Eating Index (HEI) על-בסיס שאלוני התזונה.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין הרגלי התזונה והסיכון לקטרקט, תוך תיקון לגיל בעת בדיקת העיניים, שאלוני תזונה ודגימות צואה; מדד מסת גוף ומשתנים טכניים.

הממצאים הצביעו על קשר הפוך בין מדד HEI להערכת דפוסי התזונה ובין הסיכון לקטרקט, לאחר תיקון למספר גורמים, כולל גיל בעת בדיקת העיניים, גיל בעת מילוי שאלון התזונה ומתן דגימת הצואה, מדד מסת גוף ומשתנים טכניים. מהערכת המיקרוביום על-בסיס דגימות הצואה עלה כי קשר בין 60 יחידות OTU ובין מדד HEI,  כאשר שלושה מבין אלו נקשרו עם הסיכון לקטרקט. 

חיידקי Ruminococcaceae היו החיידקים הנפוצים ביותר שנקשרו עם הסיכון לקטרקט. מנגד, הממצאים הצביעו על קשר שלילי בין מדד HEI ובין חיידקי Mogibacteriaceae.  עם זאת, החוקרים לא מצאו עדויות כי החיידקים תיווכו את ההשפעה של הרגלי התזונה על הסיכון להתפתחות קטרקט.

להערכת החוקרים, הבנה טובה יותר של הקשר בין מיקרוביום מערכת העיכול ובין קטרקט עשויה להוביל להתערבויות תזונתיות ייעודיות או אף לפיתוח תרופות פרוביוטיות להפחתת הסיכון לקטרקט בגיל מבוגר.

ARVO 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה