Atrial Fibrillation

תוצאות טיפול בבוטוליניום טוקסין למניעת פרפור פרוזדורים לאחר ניתוח לבבי (Heart Rhythm)

שני מחקרים חדשים בחנו גישות למניעת פרפור פרוזדורים בחולים לאחר ניתוח לבבי. בעוד ששני המחקרים מדגימים ממצאים אשר למראית עין סותרים אחד את השני, אלו עשויים גם להיות משלימים. במחקר הראשון, בחולים שטופלו בזריקות בוטוליניום טוקסין לכרית השומן האפיקרדיאלי במהלך ניתוח מעקפים תועדה ירידה משמעותית, חדה וממושכת בשיעורי הימצאות והיקף הפרעות קצב פרוזדוריות מהירות לאורך שלוש שנים. במחקר השני, בחולים לאחר ניתוח מעקפים ו/או ניתוח מסתם לב, לא הצליחו החוקרים להדגים הבדלים מובהקים בהיארעות או משך פרפור פרוזדורים לאחר ניתוח לבבי בעקבות טיפול בזריקות אלו.

במחקר הראשון, החוקרים הזריקות IncobotulinumtoxinA לתוך ארבע כריות שומן אפיקרדיאלי באותה פרוצדורה, אך מיד לאחר ניתוח מעקפים. במסגרת המחקר נכללו 60 חולים עם היסטוריה של פרפור פרוזדורים התקפי, אשר היו מיועדים לניתוח מעקפים סטנדרטי. החולים חולקו באקראי לזריקות בוטוליניום או זריקות דמה לכרית השומן.

החוקרים מצאו כי חלה ירידה משמעותית בהיארעות ונטל פרפור פרוזדורים לאורך שלוש שנות מעקב בקרב חולים שטופלו בזריקות בוטוליניום. הסיכון לאשפוז מכל-סיבה היה גם כן נמוך יותר בקבוצת ההתערבות הפעילה.

הירידה בהיארעות פרפור פרוזדורים, אשר תועדה עם הטיפול הפעיל בטווח הקצר, נשמרה גם לאחר 36 חודשים (יחס סיכון של 0.36, p=0.02). עוד תועדה ירידה בנטל פרפור פרוזדורים (1.3% לעומת 6.9% מזמן הניטור) וכן בשיעור האשפוזים מכל-סיבה (7% לעומת 33%, p=0.02).

במחקר השני לחולקו באקראי 64 חולים לטיפול בזריקות בוטוליניום ו-67 חולים חולקו לקבוצת טיפול בזריקות דמה, אשר ניתנו בתחילת תמיכת מעקף לב ריאה, לפני הניתוח העיקרי.

שיעור אירועי פרפור פרוזדורים לאחר-ניתוח עמדו על 36.5% מהחולים בקבוצת ההתערבות ועל 47.8% מהחולים בקבוצת הביקורת (יחס סיכון של 0.69, הבדל שאינו מובהק סטטיסטית). החוקרים גם לא זיהו הבדל מובהק סטטיסטית לאחר תקנון לטיפול במעכבי ACE, גיל החולים, היסטוריה של פרפור פרוזדורים, נוכחות מחלת ריאות חסימתית-כרונית, או אם הפרוצדורה כללה גם ניתוח מסתם לב.

בקבוצת חולים שפיתחו פרפור פרוזדורים לאחר הניתוח, החוקרים מצאו כי בחולים בקבוצת ההתערבות משך הפרעת הקצב היה קצר יותר משמעותית, בהשוואה לאלו בקבוצת הביקורת (חציון של 1.9 לעומת 5.5 שעות, p=0.007), ללא הבדל בקצב החדרי הראשוני, המשך הכולל של פרפור פרוזדורים לאחר-ניתוח, או נטל הפרעת הקצב לאחר ניתוח.

החוקרים מאמינים כי על-בסיס שני המחקרים הללו, נראה כי בוטוליניום טוקסין מסייע במניעת פרפור פרוזדורים בחולים לאחר-ניתוח לבבי עם היסטוריה של פרפור פרוזדורים התקפי, אך לא מונע את הפרעת הקצב בחולים ללא היסטוריה של פרפור פרוזדורים.

Heart Rhythm. Published online November 7, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בתרופות ממשפחת ARB עשוי להאט פיברוזיס בנשים עם היצרות מסתם הוותין (Can J Cardiol)

    טיפול בתרופות ממשפחת ARB עשוי להאט פיברוזיס בנשים עם היצרות מסתם הוותין (Can J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Canadian Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים עם היצרות מסתם וותין, טיפול בתרופות ממשפחת ARB (או Angiotensin Receptor Blocker) עשוי לסייע בהפחתת פיברוזיס של המסתם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרופות ממשפחת ARB עשויות להאט את התקדמות היצרות מסתם הוותין הודות להשפעות אנטי-פיברוטיות […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • תוצאות TAVR בחולים עם הרחבת אבי עורקים עולה (Int J Cardiol)

    תוצאות TAVR בחולים עם הרחבת אבי עורקים עולה (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי אין הבדלים משמעותיים בתוצאות פרוצדורת החלפת מסתם וותין בצנתור (Transcatheter Aortic Valve Replacement) בטווח הקצר או בטווח הארוך בין חולים עם היצרות מסתם וותין עם או ללא הרחבה בינונית/חמורה של אבי עורקים עולה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוואת התוצאות קצרות הטווח וארוכות הטווח של […]

  • קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

    קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

    קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים - Cardiac Implantable Electronic Devices - נמצאים בחזית הטיפול בהפרעות בקצב הלב, וכוללים קוצבים לחולים עם ברדיקרדיה, קוצבי לב דו-חדריים ודפיברילטורים מושתלים. בארצות הברית, מושתלים יותר מ-400,000 קוצבי לב ודפיברילטורים לחולי לב, נתון שמדגיש את תפקידם המרכזי בקרדיולוגיה העכשווית. סקירה זו מה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מתמקדת ומדגישה בַּחידושים במכשירים אלו.

  • אנמיה במהלך ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בנשים (J Am Coll Cardiol)

    אנמיה במהלך ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בנשים (J Am Coll Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology עולה כי בבסיס הסיכון המוגבר לתמותה בנשים לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים תתכן השפעה משמעותית להתפתחות אנמיה תוך-ניתוחית, בפרט כאשר ריכוז המטוקריט מגיע לערך נמוך עד 22%. החוקרים בחנו את הנתונים ממאגר Society of Thoracic Surgeons Adult Cardiac Surgery (2011-2022) אודות למעלה […]

  • גורמים המנבאים סיבוכים מג'וריים בחולים לאחר סגירת אוזנית פרוזדור שמאלי (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    גורמים המנבאים סיבוכים מג'וריים בחולים לאחר סגירת אוזנית פרוזדור שמאלי (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מספר גורמים עשויים לנבא את הסיכון לסיבוכי מג’וריים באשפוז לאחר סגירה בצנתור של אוזנית פרוזדור שמאל. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאגר Left Atrial Appendage Occlusion ו-National Cardiovascular Data Registry כוללים נתונים אודות מרבית הפרוצדורות לסגירה בצנתור של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה