Atrial Fibrillation

תרשימי אק”ג מבוססי מכשירי טלפון חכמים עשויים לזהות פרפור פרוזדורים בחולים עם אירוע מוחי חד (מתוך כנס ה-WCS)

מכשיר אק”ג מיניאטורי המשולב עם מכשיר טלפון חכם זיהה מספר רב יותר של מקרים של פרפור פרוזדורים, בהשוואה להיקף המקרים שזוהו מאוחר יותר באמצעות הולטר אק”ג, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-World Stroke Congress.

במחקר הנוכחי השוו החוקרים את שיעור המקרים של פרפור פרוזדורים התקפי שזוהה באמצעות מכשיר AliveCor אל מול ניטור הולטר לאורך 24 שעות במדגם בינלאומי של חולים עם אירוע מוחי איסכמי חד או אירוע איסכמי חולף.

החוקרים שיערו כי זיהוי פרפור פרוזדורים באמצעות מכשיר הניטור יהיה דומה לתוצאות ניטור הולטר סטנדרטי. ההחלטה על התחלת טיפול נוגד-קרישה פומי ישיר הייתה נתונה לחלוטין בידיי הרופא המטפל.

למחקר עולם-אמיתי זה גויסו 1,079 חולים, אך רק 294 חולים השלימו ניטור הולטר. הגיל החציוני של המשתתפים במחקר עמד על 68 שנים, חציון מדד CHADVASC עמד על 4 נקודות.

המכשיר זיהה פרפור פרוזדורים ב-25 מבין 294 חולים (8.5%). מבין 25 חולים אלו, ב-11 חולים (44%) הותחל טיפול נוגד-קרישה פומי ישיר. ניטור הולטר זיהה פרפור פרוזדורים רק בשבעה מבין 25 החולים הללו.

החוקרים מציינים כי מרבית בדיקות הולטר אק”ג מבוצעות לאחר שהחולה שוחרר מבית החולים ולכן אין השוואה ישירה בין תוצאות AliveCor ובין הולטר אק”ג.

ניטור הולטר זיהה פרפור פרוזדורים ב-294 חולים (2.7%). בשבעה מבין שמונת החולים הללו הפרעת הקצב זוהתה גם ע”י מכשיר הטלפון החכם.

החוקרים כותבים כי מכשיר האק”ג במכשיר החכם לא נועד לשמש כתחליף להולטר אק”ג ובדיקות על-סמך מכשיר הטלפון החכם אינן מהוות חלופה לבדיקה זו, אך בהחלט עשויות להוות מידע משלים חשוב להחלטות טיפוליות.

מתוך כנס ה-WCS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה