Angina pectoris/MI

בדיקת טסיות מסייעת בהנחיית מעבר מ-Prasugrel ל-Clopidogrel בחולים לאחר תסמונת כלילית חדה (מתוך כנס ה-ESC)

משטר חדש להתאמת טיפול נוגד-טסיות כפול לאחר תסמונת כלילית חדה הכולל החלפת טיפול מ-Prasugrel (אפיאנט) ל-Clopidogrel (פלויקס) בחולים מסוימים על-פי בדיקת תפקוד טסיות, הוכח כלא-נחות בהשוואה לטיפול ארוך-טווח ב- Prasugrel, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-ESC (European Society of Cardiology).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההנחיות הנוכחיות ממליצות של שימוש בנוגדי הטסיות הפוטנטיים יותר, Prasugrel או Ticagrelor, בשילוב עם אספירין למשך שנה אחת לאחר תסמונת כלילית חדה.

כעת החוקרים פיתחו אלגוריתם בו כל החולים טופלו ב- Prasugrel במשך שבוע אחד ולאחר מכן החליפו לטיפול ב-Clopidogrel לשבוע אחד. בהמשך השלימו המשתתפים בדיקה יחידה להערכת תפקוד טסיות ובמידה והודגם עיכוב טוב של הטסיות תחת Clopidogrel אזי הם המשיכו בתרופה בטווח הארוך. במידה ומבחן הטסיות הדגים תגובתיות טסיות גבוהה תחת Clopidogrel, אזי הם החליפו חזרה לטיפול ב- Prasugrel בטווח הארוך.

החוקרים הסבירו כי ההחלטה למתן Prasugrel למשך שבוע אחד בלבד בתחילת המחקר התבססה על נתונים שהוכיחו כי הטסיות שורדות רק 7-10 ימים ולכן הטסיות שנחשפו לתסמונת כלילית חדה והופעלו בגין זאת נעלמו לאחר כשבוע אחד.

במחקר TROPICAL-ACS נכללו 2,1610 חולים עם תסמונת כלילית חדה לאחר צנתור כלילי וצפי טיפול נוגד-טסיות כפול של 12 חודשים. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב- Prasugrel למשך 12 חודשים (קבוצת ביקורת) או קבוצת התערבות שטופלה לפי המשטר שתואר לעיל. בקבוצת ההתערבות, ב-39% מהחולים תועדה תגובתיות טסיות גבוהה תחת Clopidogrel ולכן הם החליפו בחזרה לטיפול ב- Prasugrelלאחר שבועיים.

מהתוצאות עלה כי תוצא הסיום העיקרי סיכום תועלת קלינית (תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי, אירוע מוחי או דימום בדרגה 2 ומעלה) לאחר שנה אחת תועד ב-7% מהחולים בקבוצת ההתערבות וב-9% מאלו בקבוצת הביקורת (הבדל לא מובהק סטטיסטית). התוצאות ענו על שולי העדר-נחיתות  של 30% ועל השוליים של 10% שהוגדרו בניתוח המשני.

לא תועדה עליה בסיכון המשולב לתמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי או אירוע מוחי בקבוצת ההתערבות 3% בשתי הקבוצות וזוהתה מגמה של פחות אירועי דמם בקבוצת ההתערבות, אך הבדל זה לא היה מובהק סטטיסטית.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי תועלת רבה יותר של ההתערבות במסגרת המחקר תועדה בחולים עם STEMI ובאלו מתחת לגיל 70 שנים. בקבוצות אלו למעשה תועדה עדיפות מבחינת תוצא הסיום העיקרי עם משטר הטיפול שקבעו החוקרים.

מתוך כנס ה-ESC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה