Angina pectoris/MI

השוואה בין רה-וסקולריזציה ובין טיפול תרופתי ראשוני בקשישים עם תסמונת כלילית חדה ללא עליות מקטע ST (מתוך Heart)

במאמר שפורסם בכתב העת Heart מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי טיפול פולשני שגרתי מפחית שיעורי אוטם לבבי ורה-וסקולריזציה חוזרת ועשוי להפחית תמותה, אך מלווה בשיעור גבוה יותר של סיבוכי דמם בקשישים עם תסמונת כלילית חדה, ללא עליות מקטע ST.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין עדיין מסקנה חד-משמעית אודות עדיפות רה-וסקולריזציה על טיפול תרופתי בחולים מבוגרים עם תסמונת כלילית חדה ללא עליות מקטע ST, כאשר מחקרים אקראיים בנושא לא סיפקו עדויות חד-משמעיות. מטרתם הייתה להשוות בין טיפול פולשני שגרתי ובין טיפול תרופתי ראשוני בקשישים, שהתייצגו עם תסמונת כלילית חדה ללא עליות מקטע ST.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי MEDLINE, EMBASE ו-Cochrane Controlled Trial Register לזיהוי מחקרים להשוואת טיפול פולשני שגרתי עם טיפול תרופתי ראשוני בחולים בגילאי 75 שנים ומעלה, שהתייצגו עם תסמונת כלילית חדה, ללא עליות מקטע ST. תוצאי הסיום כללו תמותה ארוכת-טווח, אוטם לבבי, רה-וסקולריזציה, אשפוז חוזר, אירוע מוחי ודימומים מג’וריים.

ארבעה מחקרים אקראיים ושלושה מחקרים תצפיתיים ענו על קריטריוני הסקירה, עם סך כולל של 20,540 חולים שהיו במעקב בין 6 חודשים ועד חמש שנים. טיפול פולשני שגרתי לווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר (יחס סיכויים של 0.67), אוטם לבבי (יחס סיכויים של 0.56) ואירוע מוחי (יחס סיכויים של 0.53). ניתוח נתונים שהוגבל למחקרים אקראיים ומבוקרים אישר הפחתת שיעורי אוטם לבבי (יחס סיכויים של 0.51), רה-וסקולריזציה (יחס סיכויים של 0.27) ומגמה של שיעורי תמותה נמוכים יותר (יחס סיכויים של 0.84), על-חשבון שיעור גבוה יותר של דימומים מג’וריים (יחס סיכויים של 2.19). ההבדלי בשיעורי דימומים מג’וריים לא זוהו במחקרים העדכניים יותר.

ממצאי המחקר מדגישים את הצורך במחקרים אקראיים ומבוקרים נוספים במטרה לקבוע את ההשפעות של הגישות הנוכחיות על התמותה והסיכון לסיבוכי דמם.

Heart 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה