AIDS and HIV

הנחיות מעודכנות מטעם ה-AAP בנושאי רפואה מונעת מתמקדות בבדיקות סקר לדיכאון ו-HIV (מתוך Pediatrics)

איגוד ה-AAP (American Academy of Pediatrics) פרסם המלצות עדכניות לבדיקות סקר והערכת שירותי רפואה מונעת בילדים. ההמלצות פורסמו בכתב העת Pediatrics וכוללות שינויים ב-11 תחומי טיפול רפואי בהשוואה לגרסה משנת 2016.

ה-AAP ממשיך להדגיש את הצורך ברצף טיפולי במסגרת טיפול רפואי מקיף. ההמלצות מדגישות עוד את הצורך שרופאי ילדים יאשרו אם הילד אכן השלים את כל הבדיקות, ובמידה ולא כך הדבר, אזי ישלימו את הנדרש במהירות.

להלן רשימת העדכונים בהשוואה להנחיות הקודמות:

·         דיכאון: בדיקות סקר של מתבגרים יחלו בגיל 12 שנים, כפי שהומלץ ע”י ה-USPSTF. בנוסף, על רופאים לשאול אודות דיכאון אימהי בביקורי מעקב לאחר חודש, חודשיים, ארבעה חודשים ושישה חודשים. שיעורי הדיכאון האימהי ברקע עמדו על 1 מכל 6 נשים ואבות היילודים גם מפתחים דיכאון.

·         פסיכוסוציאלי-התנהגותי: העדכון מדגיש כי הערכה צריכה להיות מבוססת-משפחה, מעבר למצב החברתי והרגשי של הילד, ועשוי לכלול הערכה של המטפלים וגורמים סוציאליים המשפיעים על המצב הבריאותי של הילד.

·         HIV: בדיקות סקר אוניברסאליות ל-HIV מומלצות פעם אחת בין 15-18 שנים, לכן ההמלצה הנוכחית של ה-AAP עולה בקנה אחד עם הנחיות ה-USPSTF.

·         זיהומים המעברים במגע מיני: יש להשלים בדיקות סקר במתבגרים בהתאם להמלצות ה-AAP.

·         שמיעה: כעת ההמלצות מפרטות את מועד בדיקות סקר ומעקב אחר כל היילודים לזיהוי חרשות מולדת ובעיות שמיעה, עם דגש על בדיקות לאישור מוקדם ומעקב כנדרש. למרות שבדיקה זו לרוב מבוצעת במסגרת תכניות בבתי חולים, החוקרים ביקשו להבטיח כי הבדיקות לא נופלות בין הכיסאות, בהנחה שכבר בוצעו בבית החולים.  במתבגרים, ההמלצה השתנתה לבדיקות שמיעה פעם אחת במהלך התבגרות מוקדמת, אמצע גיל התבגרות והתבגרות מאוחרת, בגילאי 11-14, 15-17 ו-18-21 שנים.

·         בילירובין בדם יילוד: המלצה חדשה תומכת בבדיקה שגרתית חד-פעמית של ריכוז בילירובין בעת ביקור היילוד, שוב עם דגש על אישור הבדיקה ומעקב. עוד פורטו בהנחיות מועדי ובדיקות דם במהלך המעקב.

·         דיסליפידמיה: העדכון קורא לבדיקת סקר פעם אחת בין הגילאים 9-11 שנים ופעם אחת בגילאי 17-21 שנים, ולכן כעת עולה בקנה אחד עם המלצות ה-National Heart, Lung, and Blood Institute.

·         בריאות הפה: על רופאי ילדים להעריך את בריאות הפה בביקורים לאחר 12 ו-18 חודשים ולאורך הביקורים עד גיל שש שנים, או עד שהילד עובר לטיפול שיניים סדיר.

Pediatrics. Published online February 16, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

    מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

     מפגש יחיד של התערבות טל-רפואה המשלבת מיינדפולנס עם חמלה מפחית משמעותית תחושת דחק ותסמיני דיכאון וחרדה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. החוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל 91 משתתפים בגילאי 18-70 שנים מהקהילה ואוניברסיטת טקסס באוסטין, אשר היו במעקב בין 2020 עד 2021. כל המשתתפים התבודדו בביתם בתקופת המחקר וציינו כי […]

  • מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    במבוגרים עם מדד מסת גוף גבוה יותר ויחס היקף מותניים לירך גבוה יותר שכיחות גבוהה יותר של דיכאון חמור יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין עודף-משקל והשמנת-יתר ובין דיכאון. עם זאת, אין מחקרים להערכה אם קשר זה אינו תלוי […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה