Addictions

הנחיות חדשות מטעם ה-CDC בנוגע לטיפול באופיואידים (Federal Register)

ארגון ה-CDC (Centers for Disease Control and Prevention) פרסם טיוטת הנחיות חדשות בנוגע לטיפול בתרופות ממשפחת אופיואידים, עם זאת, רופאים רבים עדיין מוטרדים מהנושא. ההמלצות החדשות נוגעות רק למתן מרשם לטיפול במסגרת רפואה ראשונית ורק לטיפול בכאב כרוני, שנמשך למעלה משלושה חודשים, מעבר לתנאי טיפול בחולה הנוטה למות.

פאנל מומחים שכלל נציגים של איגודים שונים בחן את ההמלצות, אך נציגי המטופלים הביעו חשש בכל הנוגע לשקיפות פיתוח ההנחיות בנוגע לאופיואידים. מסקר שנערך בנושא עולה כי 95% מהמטופלים הסובלים מכאב טענו כי ההנחיות החדשות מפלות אותם לרעה, 93% חשו כי במידה וההנחיות יפורסמו כפי שהן, הדבר יפגע בחולים הסובלים מכאב.

להלן 12 ההמלצות המופיעות בטיוטת ההנחיות

·         בטיפול בכאב כרוני ישנה העדפה לטיפול לא-תרופתי וטיפול בתרופות שאינן-אופיואידים. על המטפלים לשקול תוספת טיפול באופיואידים רק במידה והתועלת הצפויה מבחינת הכאב והתפקוד עולה על הסיכונים האפשריים.

·         טרם התחלת טיפול ארוך-טווח באופיואידים, על המטפלים לבסס את יעדי הטיפול עם כל המטופלים, כולל קביעת יעדים מציאותיים לכאב ותפקוד. על המטפלים להמשיך בטיפול באופיואידים רק במידה וחל שיפור משמעותי קלינית בכאב ותפקוד, העולה על הסכנות לבטיחות המטופל.

·         לפני התחלת טיפול באופיואידים ובאופן תקופתי לאורך הטיפול הנ”ל, על המטפלים לדון עם המטופלים בנושא הסיכונים והתועלת המציאותית של הטיפול ואחריות המטפל והמטופל בטיפול.

·         עם התחלת טיפול באופיואידים, על המטפלים לרשום אופיואידים קצרי-טווח ולא אופיואידים ארוכי-טווח או כאלו בשחרור ממושך.

·         בהתחלת טיפול באופיואידים, על המטפלים לרשום את המינון היעיל הנמוך ביותר. על המטפלים לנקוט אמצעי זהירות נוספים בעת העלאת מינון למינון העולה על מינון המקביל ל-50 מ”ג מורפין ולהימנע מעליה למינון של מעל המינון המקביל ל-90 מ”ג מורפין.

·         טיפול ארוך-טווח באופיואידים מתחיל לרוב בטיפול בכאב אקוטי. כאשר אופיואידים משמשים לטיפול בכאב אקוטי, על המטפלים להמליץ על המינון היעיל הנמוך ביותר של אופיואידים קצרי-טווח ולא לרשום כמות העולה על המשך הצפוי של כאב חמור דיו לדרוש טיפול באופיואידים. לרוב מדובר בטיפול של עד שלושה ימים בכאב לא-טראומטי, שאינו קשור לניתוח מג’ורי.

·         על המטפלים להעריך את המטופלים בתוך 1-4 שבועות מהתחלת טיפול באופיואידים ארוכי-טווח או העלאת מינון להערכת התועלת והסיכונים של המשך טיפול באופיואידים. על המטפלים להעריך את המטופלים באופיואידים ארוכי-טווח כל שלושה חודשים, או באופן תדיר יותר, לקביעת התועלת והסיכונים של המשך טיפול באופיואידים. במידה והתועלת אינה עולה על הנזקים עקב המשך טיפול, על המטפלים לשתף פעולה עם המטופלים במטרה להפחית מינון אופיואידים ולהפסיק את הטיפול, במידת האפשר.

·         לפני התחלת טיפול ובאופן סדיר במהלך הטיפול התרופתי, על המטפלים להעריך את גורמי הסיכון לנזקים על-רקע אופיואידים.

·         על המטפלים לסקור את ההיסטוריה הרפואית של המטופלים, עם דגש על שימוש מבוקר בתרופות מרשם ולקבוע אם המטופל נוטל מינונים מופרזים של אופיואידים או שילובים מסוכנים המציבים אותו בסיכון למנת-יתר.

·         על המטפלים להתבסס על בדיקות שתן לפני התחלת טיפול באופיואידים לכאב כרוני ולשקול בדיקות שתן לסמים לפחות פעם בשנה בכל החולים תחת טיפול ארוך-טווח באופיואידים, במטרה להעריך תרופות מרשם וכן חומרים מבוקרים אחרים וכן סמים אסורים.

·         במידת האפשר, על המטפלים להימנע ממתן מרשם לטיפול באופיואידים בשילוב עם בנזודיאזיפינים.

·         על המטפלים להציע טיפול מבוסס-ראיות (לרוב טיפול באגוניסט לאופיואידים בשילוב עם טיפולים התנהגותיים) לחולים עם הפרעת שימוש באופיואידים.

Federal Register

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    בפינתנו החדשה ננסה לשבור מיתוסים השכיחים בקרב רופאים/ות או מטופלים/ות. זו פינה קצרה, לא נכנס לתוך מאמרים ספציפיים ואם נתייחס לכאלו זה יהיה בקצרה. נשמח לשמוע רעיונות ביקורות ומחשבות. המיתוס הראשון נוגע למטפורמין: האם הטיפול בתרופה גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי? פרופ’ רז מציע כי דווקא המשך מתן התרופה, גם בשלבים מתקדמים של מחלת כליות […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

     טיפול ב- Guselkumab(טרמפיה) הדגים שיפור מוקדם וממושך בתסמיני מפרקים, כאבי גב והעלמת נגעים עוריים לאורך שנתיים בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Psoriatic Arthritis) שלא קיבלו טיפול ביולוגי קודם, כאשר חלק גדול מהחולים השיגו את יעדי הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת RMD Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנחיות מטעם ה-Group for […]

  • שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    מתוצאות מחקר SUMMIT שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולות עדויות המאשרות את הקשר בין חשיפה לגובה רב ובין הופעת הפרעות קצב לב, כאשר למעלה מאחד מכל שלושה נבדקים בריאים פיתחו ברדיאריתמיה או טכיאריתמיה בזמן טיפוס על הר אוורסט. היפוקסמיה עורקית, הפרעות אלקטרוליטיות ונשימה פריודית מעלים את הסיכון להפרעות קצב לב בגובה רב. במחקר SUMMIT נכללו […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Benralizumab (פסנרה) לטיפול באסתמה חמורה בילדים בגילאי 6-11 שנים, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת אסטרה-זנקה. הטיפול בפסנרה אושר לראשונה בשנת 2017 כטיפול אחזקה נוסף במקרים של אסתמה אאזנופילית חמורה בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה. האישור למתן הטיפול לילדים בגילאי 6-11 שנים מבוסס על […]

  • מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן טיפול מוקדם ב- Erenumab (איימוביג) מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה, בהשוואה למתן טיפול תרופתי פומי ולא-סלקטיבי למניעת מיגרנה בחולים עם מיגרנה אפיזודית עמידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. מחקר APPRAISE הינו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, אקראי, שלב 4, בן 12 חודשים, אשר כלל 621 מבוגרים (גיל ממוצע של 41 שנים, […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה