רפואה משלימה

האם אנחנו מוכנים כבר להשתמש בתכנית הרזיה באינטרנט?/סקירת אורח מאת ד”ר דינה ראלט/כמוני

http://www.camoni.co.il

האינטרנט מבטיח הזדמנויות ליישום תוכניות בריאות אבל עדיין אין מספיק מידע על איך זה עובד בפועל.
במחקר זה השתמשו בנתוני האתר Healthy Weight Center הפתוח לכל, למשתתפים בכל העולם.

החוקרים עקבו אחרי השימוש במרכיבי תכנית האינטרנט להרזיה וזאת במשך 15 שבועות ותוך אספקת מידע חופשי על תזונה, כושר, אסטרטגיית התנהגויות, אמצעי מעקב נתונים ולוח ידיעות משותף לצרכי קבוצת תמיכה.
כ- 200 המשתתפים (גיל ממוצע 42) שהצטרפו בעצמם ובעילום שם לתכנית, חולקו לשתי קבוצות: בעלי משקל עודף (
BMI 25 to < 30 kg/m2 ) ושמנים (BMI ≥ 30 kg/m2 ). 

80% היו נשים ו- 20% גברים.


בניתוח פעילויות המשתתפים נמצא שכך היה השימוש במרכיבי התכנית:
14% השתמשו במתכנן הארוחות
11% השתמשו בחיפוש מידע מזון
18% השתמשו ביומן הפעילות הגופנית
14% השתמשו ביומן
22% השתמשו במעקב משקל

בנוסף השתמשו המשתתפים בחומרי לימוד על תזונה (13%), על כושר (6%) ועל התנהגות (7%).

בהערכת מצבם דרך התכנית דווחו 58% על עכבות אישיות ו- 50% דווחו על בעייתיות ביחסים שלהם עם אוכל.
רק 8% השתמשו בקבוצות התמיכה. 

לא נראה הבדל בהתפלגות הנ”ל בין הגברים והנשים, בין שתי קבוצות המשקל או בין הגילים השונים.
הסיבות לרצון להרזיה היו בריאות (90%), מראה/הופעה (70%), תנועתיות (40%), המלצת רופא (20%) והצעת בן זוג או חבר (10%).

על השאלה מתי התחילה בעיית ההשמנה השיבו המשתתפים בגרות מוקדמת (30%), בגרות מאוחרת (30%), ילדות (20%), נעורים (20%) ובגיל ינקות (3%).

מה היו גורמים שתרמו לדעתם להשמנה?

חוסר פעילות גופנית (70%), סיבות ריגשיות (60%), אכילת יתר (60%) ומטבוליזם איטי (30%).

המחקר מראה שלמרות שפע הכלים המוצע, הרי שללא הנחיות השתמשו המשתתפים רק בחלק קטן מהם. וגם חבל שאין עדיין נתונים במערכת על מידת ההרזיה והקשר שלה אל הכלים האלה.

כדאי לשים לב שמימצאים ממחקרים אחרים הראו שתוספת של רשת חברתית משפרת את הצלחת תכניות הבריאות באינטרנט בייחוד עם מעורבות מנחים.


J Med Internet Res 2010, 12(1), e9

http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=2704

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי צריכה רבה יותר של אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לגאוט, כאשר העלייה בסיכון בולטת יותר בגברים לעומת נשים. הבדלים תלויי-מגדר אלו עשויים לנבוע מהבדלים בסוגי האלכוהול ששותים גברים ונשים ולא מהבדלים ביולוגיים. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחן את הקשר בין צריכה כוללת וספציפית של אלכוהול ובין הסיכון […]

  • הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת מלח בחולים עם צריכת נתרן יומית גבוהה ובסיכון גבוה לפרפור פרוזדורים עשויה להפחית את הסיכון להיארעות הפרעת הקצב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מסבירים כי אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין צריכת נתרן ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת […]

  • צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכה גבוהה יותר של חלבון, בפרט סויה, כחצי שעה לפני השינה מלווה בשיפור איכות השינה בקשישים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס NUTRITION. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עם הגיל חלה ירידה באיכות השינה, כאשר איכות שינה ירודה מלווה במכלול סיכונים רפואיים, כולל סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. לפיכך, הם ביקשו לבחון […]

  • חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מעלה את הסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות בילדות (Am J Obstet Gynecol)

    חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מעלה את הסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות בילדות (Am J Obstet Gynecol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מלווה בעליה בסיכון לסיבוכים נוירו-התפתחותיים בילדים עד גיל 14 שנים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין טיפול במטפורמין בזמן היריון ובין התוצאות הנוירו-התפתחותיות בצאצאים. החוקרים ערכו חיפוש במאגרי MEDLINE, Embase […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נעסוק בשאלות בנושא השמנה – מה משפיע יותר על התפתחות השמנה: הגנטיקה או הסביבה, האם השמנה היא תמיד מחלה ולמה יש שינוי בצורת ההשמנה לאחר גיל המעבר? בפרק זה נבחן את תפקידי הגנטיקה והסביבה בהתפתחות השמנת יתר, ננסה להבין איך הם משתלבים זה בזה, ונשמע מפרופסור […]

  • דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה