בהמשך לידיעה שפורסמה באימד והשוותה בין דיאטה דלת פחמימות ודיאטה דלת שומנים, להלן התייחסותה של דלית וייסמן, עורכת מדור תזונה.
המחקר הנוכחי תומך באי-רלוונטיות של תזונה דלת פחמימות או דלת שומנים באשר ליעד של ירידה במשקל, ומדגיש את חשיבות ההפחתה הקלורית לאורך זמן.
ההיענות הטובה שהודגמה במחקר, נובעת ככל הנראה מהשקעת משאבים בהתערבות משמעותית לשינוי התנהגותי שאינה אופיינית למרבית מערכי הטיפול הציבוריים.
השפעת תזונה דלת שומן ודלת פחמימות על רמות HDL-C (עלייה של 10% ו 20%, בהתאמה) הינה מרשימה, ונותנת דגש נוסף על התועלת הניכרת בהקצאת משאבים טיפוליים לטובת יצירת שינויים התנהגותיים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!