ספירת מונוציטים נמוכה מנבאת תגובה לטיפול ב-Secukinumab בחולי פסוריאזיס (J Drug Dermatol)

בחולים עם אבחנה של פסוריאזיס רובדי עם ספירת מונוציטים נמוכה תתכן תגובה מוקדמת יותר לטיפול ב- Secukinumab (קוסנטיקס) בהשוואה לחולים עם ספירת מונוציטים גבוהה יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Drugs & Dermatology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לאחרונה עלו טענות לפיהן בחולים שהשיגו מדד PASI של עד 2 נקודות במהלך ששת החודשים הראשונים לטיפול ביולוגי נטייה לפסוריאזיס יציבה יותר וסיכון נמוך יותר להתלקחות לאורך חמש השנים הבאות, בהשוואה לחולים עם מדד PASI גבוה מ-2 נקודות.

זיהוי גורמים המשפיעים על התגובה המוקדמת לטיפול ביולוגי עשוי לסייע בבחירת התרופה היעילה ביותר לחולי פסוריאזיס ולמנוע הוצאות גבוהות משנית להחלפות טיפול ביולוגי.

להערכת הגורמים העשויים לתרום לשיפור בתוך שישה חודשי טיפול ביולוגי כנגד פסוריאזיס, החוקרים השלימו מחקר שכלל 29 חולים שלא קיבלו טיפול ביולוגי קודם עם פסוריאזיס רובדית פעילה שטופלו ב- Secukinumab.

מהתוצאות עולה כי כל החולים השיגו מדד PASI נמוך מ-10 נקודות בתוך שישה חודשים מהתחלת טיפול; עם זאת, רק 15 חולים השיגו מדד של 2 נקודות או פחות.

החוקרים לא זיהו הבדלים במאפיינים דמוגרפיים או קליניים בין אלו שהשיגו מדד PASI של עד 2 נקודות, בהשוואה לאלו עם מדדים גבוהים יותר, אך תוארו הבדלים משמעותיים בספירת מונוציטים בדם. באופן ספציפי יותר, בחולים שהשיגו מדד PASI של מעל 2 נקודות תועדה ספירת מונוציטים התחלתית גבוהה יותר, בהשוואה לחולים אחרים.

למעשה, ספירת מונוציטים נמוכה יותר בתחילת הדרך (פחות מ-0.69 x103/L) הינו גרם מנבא בלתי-תלוי להשגת מדד PASI של עד 2 נקודות בתוך שישה חודשים מהתחלת טיפול ב- Secukinumab (P=0.03).

יתרה מזאת, בחולים שהשיגו מדד PASI נמוך יותר לאחר שישה חודשים מהתחלת טיפול ב- Secukinumab תועד גם שיפור גדול יותר במהלך החודש הראשון לטיפול, בהשוואה לחולים עם מדדי PASI גבוהים יותר לאחר שישה חודשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ספירת מונוציטים עשויה לשמש כגורם המנבא תגובה לטיפול ב- Secukinumab בחולים עם פסוריאזיס ולסייע בבחירת החולים בהם צפויה התועלת הגדולה ביותר לטיפול זה.

J Drug Dermatol, Jan 20, 2024

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה