אשפוז בשל אי-ספיקת לב מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת (J Am Heart Assoc)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אשפוז בשל אי-ספיקת לב מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ותחלואה עם ניצול שירותים רפואיים רבים במבוגרים עם מחלת לב מולדת.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות התוצאות לאחר אשפוז בשל אי-ספיקת לב בקרב מבוגרים עם מחלת לב מולדת בארצות הברית. מטרתם הייתה להשוות את התוצאות בקרב חולים עם אי-ספיקת לב לעומת אשפוזים מסיבות אחרות במבוגרים עם מחלת לב מולדת.

החוקרים התבססו על מאגר נתונים ארצי וזיהו מבוגרים עם מחלת לב מולדת שאושפזו עם וללא אי-ספיקת לב, במטרה לקבוע את הגורמים המנבאים תמותה לאחר 90 ימים ולאחר שנה אחת ולכמת את הסיכון לתמותה, סיבוכים לבביים וצרברווסקולאריים מג’וריים וניצול שירותים רפואיים.

מבין 26,454 אשפוזים ייחודיים של מבוגרים עם מחלת לב מולדת בין תחילת שנת 2010 ועד סוף שנת 2020, אלו כללו 5,826 אשפוזים של מבוגרים עם מחלת לב מולדת ואי-ספיקת לב ו-20,628 אשפוזים של מבוגרים עם מחלת לב מולדת ללא אי-ספיקת לב.

לאורך מעקב ממוצע של 2.23 שנים, במבוגרים עם מחלת לב מולדת עם אשפוז בשל אי-ספיקת לב תועד סיכון מוגבר לתמותה (יחס סיכון של 1.86, p<0.001), סיבוכים צרברווסקולאריים ולבביים מג’וריים (יחס סיכון של 1.73, p<0.001) וניצול שירותים רפואיים כולל אשפוז חוזר (יחס סיכון של 1.09, p<0.001) ועליה בהיקף פניה לטיפול לאחר האשפוז האקוטי (יחס סיכון של 1.56, P<0.001).

ביקורים במרפאה קרדיולוגית בתוך 30 ימים מאשפוז בבית החולים לווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה לאחר 90 ימים (יחס סיכויים של 0.62, p<0.001) ולאחר שנה אחת (יחס סיכויים של 0.69, p<0.001).

ממצאי המחקר מעידים כי אשפוז עקב אי-ספיקת לב הינו גורם המנבא סיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים מבוגרים עם מחלת לב מולדת, כאשר ביקור לאחרונה במרפאה קרדיולוגית עשוי להפחית את הסיכון הנ”ל.

J Am Heart Assoc, Nov 29, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה