במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר מובהק סטטיסטית בין רמות סוכר בדם בצום וריכוז המוגלובין מסוכרר ובין הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם בעתיד בחולים עם טרום-סוכרת.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יתר לחץ דם הינו גורם סיכון משמעותי למחלות לב וכלי דם, כאשר קיים צורך משמעותי בזיהוי גורמי סיכון חדשים להתפתחות יתר לחץ דם. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הערך המנבא של רמות סוכר בדם בצום והמוגלובין מסוכרר בהתפתחות יתר לחץ דם.
מדגם המחקר כלל 16,026 משתתפים ללא סוכרת וללא גורמי סיכון אחרים למחלות לב וכלי דם, אשר עברו בדיקת סקר שנתית באחד המרכזים הרפואיים בסין בין 2013 ועד 2016. המשתתפים סווגו לשתי קבוצות: משק סוכר תקין (המוגלובין מסוכרר נמוך מ-5.7%, סוכר בדם בצום מתחת ל-100 מ”ג/ד”ל) או טרום-סוכרת (המוגלובין מסוכרר בטווח 5.7-6.5% או ריכוז סוכר בדם בצום בטווח 100-126 מ”ג/ד”ל). המשתתפים סווגו עוד לארבע תתי-קבוצות על-פי ריכוז סוכר בדם בצום והמוגלובין מסוכרר: משק סוכר תקין, הפרעה בהמוגלובין מסוכרר בלבד, הפרעה בריכוז סוכר בדם בצום בלבד, או הפרעה בשני המדדים.
מחקר העוקבה כלל 16,026 משתתפים מסין (60.6% גברים, 39.4% נשים) בגיל ממוצע של 44.6 שנים.
מהנתונים עלה קשר בלתי-תלוי בין טרום-סוכרת ובין סיכון מוגבר ליתר לחץ דם (יחס סיכויים של 1.53, רווח בר-סמך 95% של 1.41-1.67, p<0.001).
מניתוח הממצאים לפי תתי הקבוצות של המוגלובין מסוכרר וריכוז סוכר בדם בצום עלה כי ריכוז סוכר בדם בצום מנבא טוב יותר התפתחות יתר לחץ דם מהמוגלובין מסוכרר, ללא תלות בתת הקבוצה.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על רמות סוכר בדם בצום והמוגלובין מסוכרר הינם גורמי סיכון אפשריים להתפתחות יתר לחץ דם בעתיד.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!