שינויים קלים בצריכת המזון נקשרו להפחתת הסיכון לסרטן (The Lancet Planetary Health)

צריכת מזון מעובד ואולטרה מעובד נקשרה לסיכון מוגבר למספר סוגים של סרטן. עם זאת, מחקר שנערך לאחרונה מצביע על כך ששינויים קלים בצריכת המזון עשויים לסייע בהפחתת סיכון זה

צריכת מזון מעובד ואולטרה מעובד נקשרה לסיכון מוגבר למספר סוגים של סרטן. עם זאת, מחקר שנערך לאחרונה וכלל 450,000 משתתפים, מצביע על כך ששינויים קלים בצריכת המזון עשויים לסייע בהפחתת סיכון זה. ד”ר נטלי קלימן, הסוכנות הבינלאומית למחקר של ארגון הבריאות העולמי, פרסמה לאחרונה מחקר המראה קשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד לסיכון מוגבר לסרטן, במיוחד סרטן השחלות, כמו גם עלייה בסיכון לתמותה מסרטן. מחקר זה שכלל קרוב ל-200,000 מבוגרים בגיל העמידה הראה כי על כל עלייה של 10 נקודות האחוז בצריכת מזון אולטרה-מעובד, הייתה עלייה של 2% בשכיחות הכוללת של סרטן ועלייה של 19% בשכיחות של סרטן השחלות.

במסגרת המחקר הנוכחי שפורסם ב-The Lancet Planetary Health, פריטי המזון סווגו לפי רמת העיבוד שלהם באמצעות מערכת הסיווג NOVA – מזון לא מעובד או מעובד באופן מינימלי (NOVA 1), מרכיבים קולינריים מעובדים (NOVA 2), מזון מעובד (NOVA 3) ומזון אולטרה מעובד (NOVA 4). המחקר הראה כי החלפת 10% מהמזונות המעובדים בחלופות מעובדות מינימליות הפחיתה באופן משמעותי את הסיכון הכולל לסרטן ב-4% (HR 0.96), כמו גם את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן, כגון סרטן הוושט מסוג קרצינומה של תאי קשקש (Esophageal squamous cell carcinoma) ב-43% (HR 0.57), קרצינומה של הכבד (HCC) ב-23% (HR 0.77), סרטן ראש וצוואר ב-20% (HR 0.80), סרטן המעי הגס ב-12% (HR 0.88), סרטן פי הטבעת ב-10% (HR 0.90) וסרטן שד לאחר גיל המעבר ב-7% (HR 0.93). החלפת 10% מהמזונות האולטרה מעובדים בחלופות מעובדות מינימליות גם הביאה להפחתה אם כי מעטה יותר, 1% בסיכון הכולל לסרטן (HR 0.99), 27% בסיכון לקרצינומה של הכבד (HR 0.73) ו-20% בסיכון לקרצינומה של תאי קשקש בוושט (HR 0.80).

לכתבה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה