מזון אולטרה-מעובד מעלה סיכון לסרטן (eClinicalMedicine)

מחקר חדש הראה כי אכילת מזון אולטרה-מעובד מעלה סיכון לחלות בסרטן ולמות מסרטן

מחקר חדש שנערך בבריטניה שכלל כמעט 200,000 משתתפים בגיל העמידה הראה כי אכילת מזון אולטרה-מעובד מעלה סיכון לחלות בסרטן ולמות מסרטן. המחקר הראה כי על כל עלייה של 10 נקודות האחוז בצריכת מזון אולטרה-מעובד, חלה עלייה של 2% בשכיחות הכוללת של סרטן (HR = 1.02), 19% בשכיחות סרטן השחלות (HR = 1.19) ועלייה בסיכון לתמותה כללית מסרטן (HR = 1.06), ובמיוחד סרטן שחלה וסרטן השד (HR = 1.30, 1.16 בהתאמה). המחקר התפרסם ב- eClinicalMedicine ב-31 בינואר 2023 ומספק את ההערכה המקיפה ביותר עד כה לגבי הקשר בין מזון אולטרה-מעובד לבין הסיכון לחלות בסרטן.

המחקר כלל 197,426 אנשים בגילאי 40-69, כך שמעט יותר ממחציתם (54.6%) היו נשים. בהתבסס על מערכת סיווג מזון (NOVA), צריכת מזון אולטרה-מעובד הממוצעת הייתה 22.9% מסך התזונה. התוצאות הראו כי במהלך המעקב החציוני של 9.8 שנים, 15,921 אנשים פיתחו סרטן, ו-4009 נפטרו ממנו.

בנוסף לכך, צוות המחקר יצר רבעונים לפי כמות הצריכה של המזון המעובד, כך שבקרב האנשים עם הצריכה הגבוהה ביותר, בהשוואה לאנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר, הסיכון לסרטן הכולל היה גבוה ב-7%. בנוסף, בקרב המשתתפים עם הצריכה הגבוהה ביותר, בהשוואה לצריכה הנמוכה ביותר, הסיכון לתמותה כללית מסרטן היה גבוה יותר (HR = 1.17) כמו גם הסיכון לתמותה מסרטן ריאות (HR = 1.38) ומסרטן שחלות (HR = 1.91). על תוצאות המחקר, פרופ’ טום סנדרס, פרופסור לתזונה ודיאטה, קינגס קולג’, לונדון, אמר כי “הקשר שמוצג במחקר הוא חדשני, אך בהתחשב במספר הקטן יחסית של מקרי (291) סרטן שחלות, יש לבצע מחקרים נוספים בנושא”.

למאמר ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה